GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2022 Cuma 18:50

Karşıyaka'da gündem Cumhuriyet Mahallesi!

Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. Sakin geçen meclisin ana gündeminde Cumhuriyet Mahallesi planlarını 1’inci ve 2’nci Etap Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar oldu. İtirazlar oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi planları 1’inci ve 2’nci Etap Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar meclisin dikkat çeken konusu oldu. Tartışmalara neden olan planda nüfus yoğunluğuna dikkat çekilmişti.

Karşıyaka Belediyesi askı sürecine çıkarılan planlarla ilgili olarak bölge halkıyla yan yana geldi. Gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlara bilgi verilirken, dileyen vatandaşlar planlara itiraz dilekçelerini sundular. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası, iki etap için de itiraz dilekçesi vermişti.

Meclise gelen itirazlar, oylama alındı. İtirazlar oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.