GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Aralık 2022 Cuma 11:29

Karşıyaka-Çiğli hattı için kritik ihale... Tramvaya yine talipli yok!

Karşıyaka-Çiğli arasında yapım süreci devam eden tramvay hattı için bir kez daha ihaleye çıkma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 adet elektrikli tramvay aracı için gerçekleştirdiği ihaleden bir kez daha eli boş döndü.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kent içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek için 414 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvayı’nın inşaatına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda 26 adet elektrikli tramvay aracı alımı için ihaleye çıkmıştı.

İzmir Metro A.Ş. tarafından düzenlenen ihalede 6 firma teklif vermişti. Üretilecek araçlarda yüzde 51 oranında yerlilik şartının arandığı ihalenin kazananı 749 milyon 750 bin TL’lik teklifle Bozankaya A.Ş. firması olmuştu. Ancak ihaleyi kazanan firma artan maliyetleri öne sürerek sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. 14 Aralık'ta gerçekleştirilen ihale ise bu kez de iptal edilmişti.

YENİ İHALE DE TEKLİFSİZ KALDI
Tramvay inşaatında sona yaklaşılırken, bugün 26 adet tramvay için bir kez daha ihaleye çıkıldı. Kültürpark’ta yer alan 2 No’lu Hol’de gerçekleştirilen ihaleye tek bir firma katıldı, ancak firma yetkilisi teklif vermedi. İhalenin önümüzdeki haftalarda yeniden tekrarlanması bekleniyor

MART'TA AÇILMASI PLANLANIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hattın 2023 yılının Mart ayında hizmete gireceğini belirterek, "Çiğli'yi tramvayla buluşturuyoruz. Mart sonunda Çiğli çok daha çağdaş, temiz, konforlu bir toplu ulaşım sistemine kavuşacak. Çiğli trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak yatırımın maliyeti 1,5 milyar lirayı bulacak" ifadelerini kullanmıştı.