GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Haziran 2017 Cuma 11:38

Karşıyaka Anıtı'nda kurul kararının detayları: Anıt boyu...

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kadın Hakları Anıtı konusunda inisiyatifi Karşıyaka Belediyesi’ne verdiği kararın detayları ortaya çıktı. Kurul yeni projenin tescilli yapılara uzak olduğunu ve görsel olarak bir etkilenme olmayacağını belirtti.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi’nin Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile ilgili yürütülen çalışmaları kentte tartışmalara neden olurken İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, mevcut yapının tarihi eser olmadığını netleştirdi.

Ayrıca, Ela Güngören, Ekin Erman ve Ali Rıza Avcan’ın anıtın yıkılmaması ve tescil edilmesi için yaptığı başvuru sonrasında kurulun verdiği kararının detayları da ortaya çıktı.

Yıkılmanın yanı sıra eleştirilen diğer bir konu da yeni projenin yüksekliği olurken, kurul tartışmaları noktalayan nitelikte bir karar verdi.

KURUL NOKTAYI KOYDU!

Körfezin her yerinden görünmesi için 15 metrelik yüksekliğin 45 metreye çıkarılması, ‘Çevredeki görsellik olumsuz etkilenecek’ iddialarının ortaya atılmasına sebep olurken kurul, ‘Tarafımızca yerinde yapılan inceleme sonucunda söz konusu alanda yapılmak istenen yeni anıt projesinin, Yalı Caddesi’nde bulunan tescilli yapılara uzak bir mesafede olması ve görsel olarak etkilenmeyeceği anlaşılmıştır’ kararını verdi.