GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Kasım 2020 Cuma 16:37

Karayolları, kaldırmak için tarih verdi: İzmir bir dertten daha kurtuluyor!

Genel Müdür Abdülkadir Uraloğlu, bir zamanlar görev yaptığı İzmir'e müjdeyi verdi. Uraloğlu, İzmir depreminde kopan kirişleri araçların üstüne düşen viyadüğün, yılbaşına kadar yıkılacağını bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 1990'lı yılların başlarında inşa edilen, İzmir-Çeşme otoyoluna bağlantı yolu ayağı olması amaçlanan Alsancak Liman'daki viyadüklerle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yapımı durdurulduğu için ucu Alsancak Gümrük'te bırakılan, uzun yıllardır atıl durumda olan viyadüklerin kirişi, 6.9'luk İzmir depreminde kopmuş, park halindeki onlarca araca zarar vermişti. Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tehlike yaratan o viyadük için müjdeyi verdi: "Yılbaşına kadar o viyadükleri ortadan kaldıracağız."

YAŞANAN YIKIMI, BİZZAT GÖZLERİMLE GÖRDÜM
Uzun dönem İzmir'de Karayolları 2. Bölge Müdürü olarak görev yapan Genel Müdür Abdülkadir Uraloğlu, deprem nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldiğini, viyadüklerin yol açtığı tehlikeyi bizzat gördüğünü söyledi. Telefonla ulaştığımız Genel Müdür Uraloğlu, tehlike yaratan o viyadüklerle ilgili şunları söyledi:

"Bugüne kadar çeşitli nedenlerle kaldıramadığımız viyadükleri, yakında kaldıracağız. Sadece kirişleri değil, olduğu gibi yıkacağız. Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Bazı sorumlulukları da alarak, tehlike arz eden viyadükleri kaldırmaya karar verdik. Ne zaman kaldırılacağı konusuna gelince... Vinç ve yıkım ekiplerimiz, deprem nedeniyle Bayraklı'da görev yapıyor. Oradaki çalışmayı bölmek istemiyoruz. Tüm makinelerimiz orada. Yakında viyadükleri kaldırma çalışmalarına başlayacağız. Senenin sonunu bulmadan Alsancak'ta atıl durumdaki viyadükleri kaldırmış oluruz."