GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Haziran 2019 Salı 13:07

Karataş'tan Başkan Soyer'e: İnkar et... Bana acıma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i uygulamaları ve aldığı kararlar üzerinden eleştiren isimler arasında yer alan CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş 10 yıl önce Soyer’in Seferihisar’a nasıl başkan olduğunu anlattı. Karataş, “Deniz Baykal ile aday arayışındayken bana dönemin İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Uğur, Soyer’in ismini getirdi” dedi. Öte yandan Karataş, Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle disipline gönderilmişti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkındaki yazıları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından disipline gönderilen CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer’in,  Ramazan Bayramı öncesinde Egedesonsöz’e verdiği röportajda kendisi hakkındaki sözlerini değerlendiren Karataş, 2009 yılında Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ile diyaloğunu anlattı.

Soyer, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda, Seferihisar adaylığı konusuna Karataş’ın bir katkısının olmadığını vurgularken, “Öyle olduğunu iddia eder ama ben doğrulamadım hiç. Bilmiyorum, doğrulamadım” açıklamasında bulunmuştu.

Başkan Soyer ayrıca, Karataş’ın kendisini telefonla aramak yerine sosyal medyadan hakkında yazılar yazdığını da belirtirken disiplin süreciyle ilgili de, “Hiç acıyacak bir durum yok. Nesine acıyayım? Bizim telefonumuz var, eğer benimle ilgili böyle bir yakınlığı olan insansa neden önce benimle konuşmaz? Böyle bir kaygısı, endişesi varsa... Bizim en büyük hatamız da budur, biz birbirimize basın üzerinden mesaj veririz. Biz derken... İnsanlar böyle yapıyorlar. Bu kadar rahatsız eden bir şey varsa neden açıp benimle konuşmuyorsun, madem benim belediye başkanlığımla ilgili bu kadar da şey yapmışsın. İnsan söylemez mi? “Abicim bak yanlış yapıyorsun, böyle bir şey yapma” demez mi? Değil mi yani. Ama yok yani, bizde böyle bir gelenek yok, bizde basın üzerinden haberleşilir. Biz bir örgüt çatısı altında bir arada olan insanlarsak, birbirimize neden doğrudan ulaşmayalım ki? Basın üzerinden mesaj vermeye kalkalım, bu çok yakışıksız bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP HAKKI
CHP İzmir eski İl Başkanı Karataş, Soyer’in açıklamalarının kendisine “cevap hakkı” doğurduğunu belirtti. Hukuki ve siyasi olarak hakkındaki söylemlere yanıt vermek istediğini anlatan Karataş, 2009 yılı yerel seçimleri yaklaşırken Seferihisar’da aday arayışına girdiklerini, ilk olarak dönemin Anavatan Partili Belediye Başkanı Hamit Nişancı’yı (şimdi AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı) transfer etmek istediklerini belirtti. 

Deniz Baykal’ın da Nişancı’yı istediğini fakat transferin gerçekleşmediğini belirten Karataş, Boyacı Yakup lakaplı CHP Seferihisar İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Uğur’un önerisi ve teklifi ile Soyer ile bir araya geldiğini dile getirdi. Karataş, yapılan görüşmelerden sonra Soyer’in adaylığının gerçekleştiğinin altını çizdi.

Ayrıntılı açıklamayı, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel hesabından yapan Karataş, Başkan Soyer’in kendisi hakkında disiplin süreci için söylediği, “Nesine acıyayım? Acınacak bir durum yok” sözleri için ise, “Sen sadece inkar et. Bana acıma” ifadelerini kullandı.  Karataş ayrıca, Soyer’i telefonla dahi hiç aramadığını, aralarında bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Karataş, “Sürekli insan sevgisinden bahseden sen. Aşktan, Sevgiden, Barıştan, Hoşgörüden bahseden sen...Karıncayı bile incitmekten çekinen sen. Nasıl da masken birden düşüyor. Acımak. Ya da acımamak sözcüğü. Büyük devlet adamlarının kullandığı bir kelime değildir. Karakterli politikacılar bu sözcüğü kullanmazlar. Çünkü onlar çözüm üretmekle hükümlü olduklarını bilirler. Acımak zavallılıktır. En hafif deyimiyle yavan bir kişilik sergilenmesidir” ifadelerini kullandı.