GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ağustos 2019 Salı 12:27

Karataş’ın ifade vereceği tarih belli oldu: Avukat ordusuyla gideceğim!

CHP İzmir İl eski Başkanı Karataş için başlatılan disiplin sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Karataş’ın 6 Eylül tarihinde il başkanlığına gelerek savunma yapacağı netleşti. Karataş, “Dosyayı bana ilettiler. İçi boş. 6 Eylül tarihinde gidip savunmamı yapacağım. CHP tarihinde bir ilk olacak. Onlarca avukatla beraber gidip savunma yapacağım. Avukat ordusuyla birlikte gideceğim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde eski Başkan Kemal Karataş için başlayan disiplin sürecinde flaş bir gelişme yaşandı.

Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutu üzerinden sosyal medyada eleştirmiş ve hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı.

İlk olarak il yönetimi resen hamle yapmış sonrasında Urla’dan gelen dilekçe üzerine süreç yürütülmüştü.

Son olarak il disiplin kuruluna gönderilen dosyada kararlar alındı. Geçtiğimiz günlerde ifade vermesi gereken Karataş savunma yapmak için ek süre istemişti. Karataş’ın 6 Eylül Cuma Günü il başkanlığına gelerek savunma yapacağı aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karataş, “Dosyayı bana ilettiler. İçi boş. 6 Eylül tarihinde gidip savunmamı yapacağım. CHP tarihinde bir ilk olacak. Onlarca avukatla beraber gidip savunma yapacağım. Durumumu duyan avukat arkadaşlar arayıp kendileri talepte bulunuyorlar. Biz de arkadaşlarla görüşüyoruz. Avukat ordusuyla birlikte gideceğim” dedi.