GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
30 Nisan 2024 Salı 13:33

Karagöl'e hançer!

Karagöl Tabiat Parkı sınırlarında kurulmak istenen rüzgar enerji santralleri ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’de inşa edilmesi planlanan yeni rüzgar enerji santrali projesi ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Taykar Enerji Üretim Şirketi, Bornova ve Menemen sınırları içerisinde 6 adet rüzgar türbini ve elektrik depolama tesisi kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi. 

Proje tanıtım dosyasına göre ÇED sahası Çevre Düzeni Planında “Orman Alanı, Tarım Arazisi, Tabiat Parkı/Tabiat Koruma Alanı, İçme ve Kullanma Suyu Orta Mesafeli Koruma Alan Sınırı ve İçme ve Kullanma Suyu Uzun Mesafeli Koruma Alan Sınırı” içerisinde kalıyor.

Rüzgar türbinleri ve elektrik depolama tesisi Karagöl Tabiat Parkı sınırları içerisinde inşa edilmek isteniyor.



ORTAKLARI KİMLER?

Şirketin ortakları arasında Eyüp Teymur isimli bir iş insanı ve Kanık Global Enerji isimli bir şirket alıyor. Kanık Ailesi’ne ait şirketin Kocaeli de iş ve zirai araçlar için lastik üretimi yapan Özka Lastik ve IRC ve İlka Plastik isimli fabrikaları bulunuyor.

Şirketin Bornova Laka ve Eğridere Mahalleleri sınırında açmak istediği RES projesi ile ilgili de yakın zamanda ÇED süreci başlatılmıştı.