GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2021 Çarşamba 17:36

Karaburun sandık başında: Halk kararını verdi!

Karaburun Belediyesi ilçe merkezinde bulunan çocuk parkının kaldırılıp kaldırılmaması konusundaki halk oylamasını gerçekleştirildi. 268 kişinin oy kullanırken, 210 kişinin oyu ile parkın yerinde kalmasına karar verildi.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Meclisi’nden alınan karara göre; Karaburun Merkez Mahallesi’nde çarşıda bulunan park alanına yerleştirilen Çocuk Oyun Parkı’nın hizmete açılıp açılmaması konusunda halk oylamasına gitme kararı almıştı. Bugün Karaburun Merkez pazar yeri girişi, Zabıta birimi önünde yapılan oylama da sadece ikametgahı Karaburun olan vatandaşlar oy kullandı. 
Oylamanın sayım işlemi Karaburun Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanırken, oylamada 264 kişi geçerli oy kullandı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.
Yapılan oylama sonrası oy kullanan 210 kişi parkın yerinde kalması için oy kullanırken, oy kullanan 53 kişi ise parkın kaldırılmasını istedi. Yapılan oylama sonrası ise Karaburun merkezinde yer alan çocuk parkının yerinde kalmasına karar verildi.