GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Haziran 2016 Pazartesi 14:39

Karaburun’da korkutan yangın: 15 hektar kül oldu!

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları da arttı. Karaburun merkezde çıkan yangın konut alanlarına yöneldi. 15 hektar alan zarar görürken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İki ev hasar gördü fakat can kaybımız yok” dedi.

EGEDESONSÖZ - Havaların ısınması ve nem oranının artmasıyla birlikte çıkan yangınlar rüzgarın da etkisiyle geniş alanlara yayılıyor. İzmir’de büyük çaplı yangın Karaburun’da çıktı.

- FOTO GALERİ: KARABURUN'DA YANGIN KABUSU

Orman yangını şehir merkezinde yakın yerde başlarken hızlı bir şekilde konut alanlarına doğru yöneldi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir helikopter ve bir uçak ile çok sayıda araç bölgeye sevk edildi.

Yangının yeni yapılan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan Karaburun Devlet Hastanesi'ne ulaşmasını engellemek için havadan yangın söndürme uçağı ve helikopteri ile karadan da itfaiyeye ve Orman Müdürlüğü'ne ait arazöz ve ekiplerle müdahale edildi. İlk belirlemelere göre 15 hektar makilik ve zeytinlik alan kül oldu. Ayrıca iki evin kısmen yandığı öğrenildi. Yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Egedesonsöz’e konuşan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yangın Saipaltı dediğimiz bölgede başladı. Hızla konutlara doğru ilerledi. İki evde hasar var. Daha büyük şekilde konutlara tam gelmemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Orman ve Büyükşehir ekipleri çalışıyor. Can kaybı olmaması sevindirici” dedi.