GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 18:57

Karaburun adayı Balcı: Tepkiler duygusal!

CHP’nin Karaburun adayı olarak ilan ettiği Kadın Kolları eski İl Başkanı Nurşen Balcı kendisine gösterilen tepkilerin belli kesimler tarafından yönlendirildiğini iddia ederken ilçede başta parti örgütü olmak üzere vatandaştan destek gördüğünü söyledi. Balcı, “Bu süreçte tepkiler duygusal olabilir. Mesela arabanın önünde pankart açıp vuran kişinin başkanın kardeşi olduğunu söylediler” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde adayları MYK ve Parti Meclisi kararıyla ilan eden CHP’de tartışmalar sürüyor. İzmir adaylarının açıklanmasının ardından birçok ilçede sorun yaşanırken Karaburun’da tepkiler olmuştu. Parti, mevcut belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yerine Kadın Kolları İzmir eski İl Başkanı Nurşen Balcı’yı aday gösterdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın desteği ve önerisiyle aday adayı olduğu ilçe dışında Karaburun için aday gösterilen Balcı durumu değerlendirdi.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Balcı şunları söyledi:

“Karaburun’a gittiğimde ilçe başkanımız tarafından kapıda değil yolda karşılandım. Eğer bana tepki olsaydı orada kendisi doğrudan söylerdi. Partili arkadaşlarımız ve il yönetim kurulu üyemizle birlikte ilçemizde partililerimizle buluştuk. Daha sonra ilçeye yaklaşık 30 kişilik grup geldi. Ellerinde pankartlar hazırlanmıştı.  Ben orada konuşma yapıp hedeflerimizi anlattım. Belediye başkanının yakınları ve yeğenlerinin de aralarında olduğu grubun karşıt söylemleri dikkatimi çekti. Hatta arabaya vuran kişinin başkanın kardeşi olduğunu sonradan bana söylediler. Bu durumu duygusal tepkiler olarak görüyorum. Bu süreçleri rahatlıkla aşabileceğimize inanıyorum.

Siyasetin içinden gelen, yıllarını partiye vermiş birisiyim. Karaburun’un köylerini, mahallelerini bilirim. Ben her seçim ve kampanya döneminde belediye başkanının meclis üyelerinin de yer aldığı parti faaliyetlerini Karaburun’un her tarafında yaptım. Karaburun halkı tepki gösterdiği ifade edilen kişiler tarafından temsil edilmiyor. O isimler ve kişiler Karaburun’un tamamını temsil etmiyor. İlçede tüm meslek kuruluşları, odalar, eski ve yeni siyasi aktörlerin görüşünü alarak yol alacağız.

Türkiye genelinde zor bir seçime giriyoruz. Bunun farkında olmalıyız. Hep birlikte tüm partililer olarak da bu anlayışta hareket etmeliyiz. Kişisel hırslarımızı ve kariyer planlarımızı bir kenara koyup partimizin başarısı için çalışmak zorundayız”