GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Şubat 2024 Cuma 12:53

Karabulut, toprak sahiplerini uyardı: Acele etmeyin!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını hatırlatarak, toprak sahiplerine önemli mesajlar verdi. Karabulut, “Tapunuzda hisseli paylar varsa, birbirinizi tanıyın, dargınlık varsa barışın, birlik hareket edin ve sözleşme imzalamak için acele etmeyin” dedi ve toprak sahiplerine hukuk desteği sağlandığını açıkladı

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının revize edildikten sonra tekrar askıya çıkarılmasının ardından, İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahiplerine uyarı mesajı yolladı. 18 Uygulama sürecinin, İnciraltı planının kesinleşmesinin ardından kısa zamanda başlatılacağını duyuran Başkan Karabulut, bu süreçte herkesin dikkatli olmasını, hata yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Karabulut, sözleşme imzalamak için acele edilmemesini, kafalardaki soru işaretlerinin dernek avukatıyla görüşülerek giderilmesini ve hisseli tapusu olanların da birlik hareket etmesini istedi.

AÇTIĞINIZ DAVALARIN DURUŞMALARINI İZLEYİN, SÜRECİ TAKİP EDİN
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7 Şubat’ta dernek avukatı Mustafa Çetin’in dernek binasında olacağını, avukatla görüşmek isteyenlerin randevu alarak görüşmelerini tavsiye eden Başkan Karabulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tapunuzda hisseli olduğunuz paylar varsa; bu pay sahiplerini muhakkak tanıyın ve kendileriyle irtibatta kalın. Hisseli olduğunuz paylar akrabalarınızla birlikte ise; süreci bir ve bütün olarak takip edin. Bu süreçte varsa aradaki küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, birlik olarak diyalogda olmanız tüm hissedarların faydasınadır. Barışın. Bulunduğunuz tapunun (parselin ) yanındaki komşu tapu sahiplerinin de kim veya kimler olduğunu bilin, mutlaka faydası olabilecektir. Kat karşılığı sözleşme imzalamak için aceleci olmayın. Kat karşılığı sözleşmeler çok dikkatli incelenmeli. Yapacağınız sözleşmenin içeriğini ve detaylarını bilmeniz, gelecekte mutsuzluklar ve pişmanlıklar yaşanmaması için hayati önem taşımaktadır. Tapuların üzerinde açılmış izale-i şuyu davaları olan (ortaklıklığın giderilmesi) komşularımız; lütfen davalarını sadece avukatların takibi ile değil, kendilerinin de duruşmaları ve sürecini yakınen bizzat takip etmelerini öneriyoruz.”

BİLİNÇLİ HAREKET EDELİM
İnciraltı Gelişim Derneği olarak, plan sürecini çok yakından takip ettiklerini, diğer yandan da hukuki sorunlar yaşanmaması için de çaba harcadıklarını belirten İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Tüm haklarımızı bilerek, bireysel değil bir bütün olarak hareket edelim. Unutmayalım, çok değerli toprağa sahibiz, bu bilinçle hareket edelim” çağrısında bulundu.