GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
25 Eylül 2021 Cumartesi 12:17

Karabulut’tan ‘Çarıklı Milyoner’ göndermesi: Toprak sahiplerinin psikolojisi bozuldu!

İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin bugünlerde yaşadığı sorunların “Merhum Kemal Sunal’ın oynadığı ‘Çarıklı Milyoner’ filmini hatırlattığını söyledi.

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Girişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahiplerinin yaşadığı zorlu koşulları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Usta Sanatçı Kemal Sunal’ın “Çarıklı Milyoner” filmine benzetti. Toprak sahiplerinin psikolojilerinin bozulduğunu aktaran Karabulut, “İnciraltı’nın planlaması konusunda İzmir’de yaşanan mutabakata rağmen 1 gün dahi geciken planları için bugünlerde akşam kurdukları hayalleri sabah gerçeklerle uyanması ile psikolojileri bozuldu toprak sahiplerinin” dedi.

Karabulut’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Yıllar önce gelir kazandığı toprakların verimsizleşmesi ile; uzun zamandır gelir olmadan kaderi ile baş başa kalmış İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri;

-Hep bir yetkilinin açıklaması veya ziyareti ile umutlanmış, hayal kurmuştur,

-Expo 2020 serüveni ile somut planlar çıkması ile ,artık hayallerinin ayakları ilk kez yere basmıştı,

- 5. nesil olan çocukları için istedikleri evi alabilecekler, veya artık kiradan çıkıp kendi evlerine kavuşacaklardı. Artan borçlarını bitireceklerdi , işlerini daha da büyüteceklerdi veya geleceklerinde daha refah durumda yaşayacaklardı. Ancak sonrasında İzmir’in imar hatalarının günahlarını İnciraltı üzerinde hafifletmek isteyenlerin çabaları ile açılan davalarla mahkeme tarafından planlar (hayaller) iptal edildi.

- Üzerinden yıllar sonra planlama yeniden başlamış ve bu sefer daha sıkı temaslarla ilerlemeye başlamıştı. Artık İzmirli toprak sahipleri Ankara’da dinlenmiş ve İzmir’e bizzat gelip planlama ile ilgili düşünceler sorulmuştu. Hep bir ağızla toprak sahipleri “ Artık ölmeden bir an evvel topraklarımızın mürvedini görmek istiyoruz” diye haykırmışlardı.

- İnciraltı ve bahçelerarası toprak sahipleri yeniden hayaller kurmaya başlamış ve artan değerler ile artık milyoner hayalleri olmuştu. Yakalara ve kıyafet içine nazar boncukları taşınmaya başlanmıştı,

- İnciraltı’nın planlaması konusunda İzmir’de yaşanan mutabakata rağmen 1 gün dahi geciken planları için bugünlerde akşam kurdukları hayalleri sabah gerçeklerle uyanması ile psikolojileri bozuldu toprak sahiplerinin. Bugünlerde yaşananlar biz İnciraltı ve Bahçelerarası Toprak sahiplerine , merhum Kemal Sunal’ın oynadığı “ Çarıklı Milyoner” filmini hatırlattı.

Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri;

hepimiz bugüne kadar saygımızla, devletimize ve belediyelerimize güvenimizle, kanundan ve nizamdan yana olan has İzmirli yurttaşlarız. Her şeyin en iyisini hak edecek bir süreçle bugüne sabırla geldik. Topraklarımızın gerçek değerlerine ulaşmasına çok az kaldı ve şu an son aşamasındadır. Lütfen (yine söyleyeceğiz ama) imkanlar çerçevesinde biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. İnciraltı ve Bahçelerarası planlandığında sadece kadim şehrimiz İzmir’in değil, ülkemizin çok önemli bir değeri haline gelecektir. Lütfen hayallerinizi kurmaya çok az daha devam edin.”