GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2024 Cuma 13:49

Karabulut, izale-i şuyu davalarına dikkat çekti: Fırsatçılara izin vermeyin!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, davaları açanların yine büyük firmalar ve ortakları olduğuna vurgu yaparak, toprak sahiplerine seslendi: “Bir pay sahibinin talebiyle tapunun satışına gidilmesine sebep olan bu yönteme karşı uyanık olun. Bir pay sahibinin talebi, tapunun satılmasına sebep olabiliyor. Toprağımızı ucuza kapatmaya çalışanlara boyun eğmeyin”

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının yapılmasının ardından İnciraltı toprak sahiplerinden mülklerini ucuza kapatmak isteyenlerin, izale-i şuyu davalarıyla yaptıkları baskının arttığı öne sürüldü. İnciraltı Gelişin Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerine, “İzale-i şuyu davaları, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın başının derdidir. Dikkat edelim” çağrısında bulundu.

BİZİ ENDİŞENLENDİREN EN BÜYÜK TEHLİKE, İZALE-İ ŞUYU DAVALARIDIR
Fırsatçılara izin verilmemesini, topraklarının geleceğini bozacak bu gibi durumlarda dernek ve komşularla birlikte hareket edilmesini isteyen Başkan Karubulut, İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerine şöyle seslendi:

“Bahçelerarasında, İzale-i şuyu davası mağduru toprak sahibi komşularımızın davetleri üzerine; değer tespiti için gelen bilirkişi incelemesinde, İnciraltı Gelişim Derneği olarak komşularımızın yanındaydık. Davayı açanlar, üzerimize gelenler yine bilinen büyük firmalar ve ortaklarıdır. Dernek olarak tüm çabamız, komşularımızla birlikte, bir ve bütün olarak topraklarımızın geleceğini bozacak bu gibi durumlarda , süreci bilgili, tüm haklarını bilerek takip etmektedir. Unutmayalım ki, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak, hepimiz aynı gemideyiz. Bugün bir komşumuza verilmek istenen zarar, aslında hepimize gelmiştir, dayanışması içinde olmamız gerekir. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak; bizi endişelendiren en büyük tehlikelerin başında; izale-i şuyu davaları gelmektedir.”

TEBLİGAT İLE DUYURUP TAPUNUN SATIŞINA GİDEBİLİYORLAR
Başkan Karabulut, toprak sahiplerine şu tavsiyelerde bulundu:

“Hisseli tapulardan alınan az bir pay ile, belirli bir süre geçtikten sonra tapunuzda ortak hisse sahibiniz olan kötü niyetli grupların, hukukun arkasından dolaşarak açtıkları dava ile tapunun tamamının, icra yolu ile satışını talep etmektedir. Bu işlem için sizin rızanız aranmaksızın ortak payda bulunan 1 pay sahibinin talebi ile ortaklığın giderilmesi için, size tebligat ile duyurarak tapunun satışına gidilmektedir. Tapunuz hisseli ise mutlaka diğer hisse sahiplerini bilin, tanıyın. Kimler olduğunu bilmiyorsanız bile tapu müdürlüğünden de bizzat giderek öğrenin iletişimde olun. Aynı zamanda el değiştirme vs. gibi detayları mutlaka öğrenin. Bilginiz dışında olan, istemediğiniz bir durum varsa ve süre geçmediyse itiraz hakkınız bulunduğunu da unutmayın. Avukat seçimlerinde lütfen, tanıdık biri olsun diye ısrar etmeyin; bu konuda tecrübeli bir avukat seçin. Avukat olarak kimi seçerseniz seçin, duruşmalara siz de katılın. Artık toprağınız planlanmış, ne olacağı, neler yapılacağı belli olmuş yerinizi değersizleştirme hatalarına düşürmeyiniz, sizden iyi kimse bilemez , unutmayın. Bu gibi davalarda tüm hissedarlar hukuk yönünden bir arada mücadele etmelidir. Sadece bir veya iki hissedar avukat tutup, onların tek başlarına bu davalarla yalnız mücadelesi değil, diğer hissedarların da aynı hukuki mücadelede bulunması ile istenilen mücadele olacaktır. Ne yazık ki, bu gibi davaların amacı değerli olan toprağımızı , değerinin çok altına ucuz fiyatlara satın alabilme çabalarıdır. Her zaman İzmir’in örnek vatandaşları olmuş, 100 yılı aşkın zamandır bu toprağının sahibi olan komşularımızın, planlamanın sonlarına doğru ilerlerken haklarının kaybolmasına müsaade edemeyiz. Yıllarca sabırla bekledik ve hep birlikte uzun ve zorlu yollar kat ettik. Her geçen gün önemli süreçlerden geçiyoruz. Birlikte hareket edip mülkümüzü ucuza kapatmak isteyenlere fırsat vermeyelim.”