GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
20 Haziran 2022 Pazartesi 09:55

Karabulut İzmirlilere sordu: Planlama gerçekten umurunuzda mı?

İnciraltı ve Bahçelerarası'ndaki toprak sahiplerinin durumunun, İzmirlilerin umurunda olup olmadığını soran İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, tepkisini sorular üzerinden ortaya koydu.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve hep 'önümüzdeki aylarda tamam' yorumları yapılan İnciraltı ve Bahçelerarası'nda toprak sahibi olan vatandaşların meraklı bekleyişi devam ediyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık yaptığı payalışımlarla gerek hükümete gerekse muhalefet partililere ve meslek odalarına tepki gösteren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, dikkat çeken bir paylaşımda daha bulundu.

İZMİR'İN UMRUNDA MI?
İzmirlilere sorularını yönelten Karabulut, EXPO sürecini de hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"İZMİR SEN NE İSTİYORSUN İNCİRALTI'NDAN?"

-Kendin pişir kendin ye… İnciraltı mı?

- Eller havaya… İNCİRALTI MI?

-Her köşe de herkesin kafasına göre bir şey yapabildiği.. İNCİRALTI MI?

Yoksa planlanmış, Devletine , İzmir’e ve İzmirliler için değer katmış İNCİRALTI MI?

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak bugünlerde kafalar çok ama çok karışık!!!

Planlanmış İnciraltı’nı beklerken; 2022 yaz sezonu düğünlerini yapmaya, eller ve mangal kokuları havaya yapmaya mücevher olan topraklarımız yine başladı.

Bakıyoruz sadece bizler “İnciraltı planlansın yoksa kaybediyor İzmir mücevherini “diye adeta çırpınıyoruz. Sadece bizler “Nerede Planlar?- Nerede verilen sözler?” diye soruyoruz. Peki İnciraltı; İzmir’in toprağı değil mi?

Bizler yıllardır ne istedik? Tarım vasfı yıllar önce biten İnciraltı ve Bahçelerarası için biz toprak sahiplerini mağdur etmeyecek, İzmir’in de yararına olacak bir planlama.

2015-2020 EXPO adayı olan İnciraltı ; sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir’in kazanımları hakkında yüzlerce bilimsel açıklama ortada dururken bugüne bakarak İzmirli toprak sahipleri olarak şu soruyu sormak istiyoruz ;

Gerçekten merak ediyoruz İnciraltı ve Bahçelerarası planlanması , İzmir’in umrunda mı?"