GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
21 Temmuz 2022 Perşembe 10:50

Karabağlı'dan adaylık çıkışı: Kıvılcımı çakacağım!

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, düzenlediği toplantıda EBSO adaylığını resmen ilan etti. Buna yönelik yapacakları çalışmalardan bahseden Karabağlı, Ege Bölgesi ve İzmir sanayisine katkı yaratacak işlerden söz etti. Karabağlı "Ortak akla dayalı da bir yönetim anlayışı hedefleyeceğiz. Birçok sanayici arkadaşımın enerji ve heyecana sahip olduğunu biliyorum. Ben de o kıvılcımı çakacağım" dedi.

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz ay Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) başkanlığına aday olmak için yola çıktığını duyuran Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı düzenlediği basın toplantısında resmen adaylığını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Toplantıda konuşan Karabağlı, yaşam öyküsünü anlatarak sektöre dair gerçekleştirdiği atılımlardan söz etti. Ardından EBSO başkanlığına adaylık yolculuğunda izleyeceği adımları aktaran Karabağlı, tüm paydaşlarla işbirliği halinde çalışacaklarına dikkat çekti.

İZMİR SANAYİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Kendi şirketinden söz eden Karabağlı, uluslararası ortaklıklarıyla İzmir sanayisine, Türk sanayisine ciddi bir yatırımı getirdiğini dile getirerek “3 adet fabrikanın İzmir’e taşınması anlamına da geliyor. Hali hazırda şuan bir fabrikanın taşınması söz konusu. Bu da İzmir’e ve bu bölgeye ekonomik anlamda katkı sağlayacak” dedi.

EBSO ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR
EBSO başkanlık adaylığını resmen duyuran Karabağlı, süreçten bahsederek “ESİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum ama aynı zamanda EBSO meclis üyesiyim. Birçok kuruluşta da görev alıyorum. Odalarımızın da Türk Sanayisi için önemli rol oynadığını düşünüyorum. EBSO üzerinden baktığımızda da İzmir ve Ege Bölgesi sanayisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Fedakarlık yapmak için önce yola çıkmak gerekir. Ben de bu vesileyle EBSO yeni dönemdeki seçiminde başkanlık adaylığımı onur duyarak açıklamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

TÜM PAYDAŞLARLA İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
Çok fazla detay paylaşmadan izleyeceği adımlardan söz eden Karabağlı, “Dinamik, kapsayıcı ve yenileyici bir EBSO için yola çıkıyoruz. İnovatif yönlerimiz olacak. Biz neye inovasyon diyoruz; topluma ve millete faydalı işler yapmak... Biz muhakkak ki somut çıktıları olan projeler geliştireceğiz. Tüm paydaşlarımızla her kademede iş birliğini çok önemsiyoruz” dedi.

O KIVILCIMI BEN ÇAKACAĞIM!
Ege Bölgesi’nde heyecanlı ve enerjisi yüksek sanayicilerin olduğunu söyleyen Karabağlı, onların heyecanını körükleyeceğini ifade ederek “Biz EBSO’yu 1 değil 10 değil, 111 kişiyle işbirliği yaparak yöneteceğiz. Kurumlar arası işbirliğinin çok iyi getirileri olduğunu biliyoruz. Ankara merkezli otorite, hükümet ve İstanbul’daki tüm paydaşlarla fırsat kovalayacağız. Ortak akla dayalı da bir yönetim anlayışı hedefleyeceğiz. Birçok sanayici arkadaşımın enerji ve heyecana sahip olduğunu biliyorum. Ben de o kıvılcımı çakacağım” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ EBSO DAHA DA GÜÇLENECEK
EBSO meclisi ve meslek komiteleriyle birlikte projeler üreteceklerini belirten Karabağlı, “Kimlerle bunları yapacağız? Meslek komiteleri var... 53 adet meslek komitemiz var. Bunlar en büyük insan kaynağımız. Tabii birde EBSO’nun meclisi var. Bu 109 kişilik ekiple beraber çok güzel projeler üreteceğimizi biliyorum. Güçlü EBSO daha da güçlenecek. Bu duygu ve düşüncelerle adaylığımı tekrar ilan ediyorum” sözlerini ekledi.