GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2023 Salı 08:30

Karabağlar ülke gündemine girmişti… Erdoğan'ın sözlerine yanıt: Onay verin, dönüşüm başlasın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısı çıkışında Karabağlar'daki kentsel dönüşünü bir kez daha gündeme taşıması üzerine konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Cumhurbaşkanına cevap vermek bana düşmez ama ilçemizdeki üç kentsel dönüşüm alanından ikisinin sorumluluğu Çevre Bakanlığı'nda. İzmir Büyükşehir, sorumluluğundaki dönüşümü zaten yapıyor. Cumhurbaşkanına bakanlık tarafından bilgi verilmesi lazım" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karabağlar'daki kentsel dönüşüm sorununu her fırsatta gündeme taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yine Karabağlar'ın kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinde, "İzmir'in Karabağlar semtinin süratle kentsel dönüşüm ve değişime ihtiyacı var. Burada niye bir adım atmadınız? Orada yaşayanlar insan değil mi?" sözleriyle çıkışmıştı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine cevap verecek makamda olmadığını belirterek, "İlçemizdeki üç büyük kentsel dönüşüm alanı çalışmasından ikisinde sorumluluk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda" hatırlatmasında bulundu.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ İMAR PLANLARINI YAPTI, BAKANLIĞA SUNDU
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Cumhurbaşkanına cevap vermek bana düşmez. Milletvekillerimiz var, Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Karabağlar'da kentsel dönüşüme ne kadar büyük önem verdiğimizi pekala herkes çok iyi biliyor. Karabağlar'da kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için en az Cumhurbaşkanı kadar kafa yoruyoruz, çalışıyoruz. Karabağlar'da kentsel dönüşümün olması konusunda zaten kimsenin farklı bir görüşü yok. Ancak şunu söyleyebilirim: Karabağlar'da üç tane kentsel dönüşüm alan çalışması var. Birisi 540 hektarlık Uzundere... Burada yetki tamamen Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nda. 32 hektarlık bir alanda, Uzundere Kentsel Dönüşüm çalışması var, o da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışma. Bu proje zaten yürüyor. Üçüncüsü ise 106 hektarlık Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesi. Burada bize, yani belediyemize kısmi yetki verildi. Bu çalışma da bakanlık tarafından yürütülüyor. Biz de en son imar planlarını yapıp bakanlığın onayı sunduk, beklemedeyiz. Karabağlar Belediyesi'nin bunlar dışında yapabileceği bir şey yok. Özetle, Karabağlar'daki kentsel dönüşümün sorumluluğu şu anda bakanlıkta. Cumhurbaşkanına bakanlıktan bilgi verilmesi lazım."