GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2019 Cuma 14:24

Karabağlar eski Kaymakamı Tunç: Sahadayım, herhangi bir partiden teklif yok!

Karabağlar Kaymakamlığı görevinden istifa ederek AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan, listeye girmesine karşın son dakikada aday gösterilmeyen Mehmet Sadık Tunç’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüşme yaptığı iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Kaymaklığı görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan, son ana kadar yarışmasına karşı listeye alınmayan Mehmet Sadık Tunç, CHP Karabağlar aday adayı Mehmet Şakir Başak’ın aracılığı ile CHP Genel Merkezi’ne geldiği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddia edilmişti.

Konu ile ilgili iddialara Tunç’tan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç, AK Parti ile birlikte sahada olduğunu ve CHP’den adaylık teklifi almadığını söyledi.

- KARABAĞLAR ESKİ KAYMAKAMI, KILIÇDAROĞLU İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Tunç açıklaması ise şöyle:

"Bildiğiniz üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı olmak için 15 Kasım tarihinde görevimden istifa etmiştim. Yaşanan gelişmeler sonucu partimiz Bilal Doğan beyi aday göstermeyi uygun gördü.

Kamuoyunda dünden beri benim CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Tuncay Özkan Bey ile aday olmak veya bir başka adaya destek olmak anacıyla görüştüğüm iddia edilmektedir.

Görev yaptığım süre içerisinde değişik partilerden teklif aldığım doğrudur. 5 Ocak'ta AK Parti adaylarını açıkladıktan sonra Sayın Nihat zeybekçi ve İl Başkanımız Sayın Aydın Şengül İle görüşüp 31 Mart’a kadar görevime dönmeyeceğimi ve seçim çalışmalarına destek vermek istediğimi kendilerine ifade ettim ve bu doğrultuda da günlerdir milletvekilimiz sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ile saha çalışmalarında bulunmaktayım.

Bulunduğumuz süreçte Benim CHP’den veya başka bir partiden aday olmak gibi bir niyetim olmadığı gibi CHP'den de bir teklif gelmemiştir. Ayrca CHP dahil herhangi bir partinin adayının kimin olması ile ilgili bir faaliyetim sözkonusu değildir. Bu yüzden basında yer alan iddiaların hiç birisi doğru değildir..."