GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mart 2016 Perşembe 14:30

Karabağlar’daki dönüşüm planı yargıya taşındı!

Toplam 16 mahallede yaklaşık 80 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm planı bölge halkı tarafından yargıya taşındı.

EGEDESONSÖZ - Karabağlar'da on binlerce vatandaşı ve hak sahibini ilgilendiren tartışmalı kentsel dönüşüm projesinde söz yargıya kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşüm projesi için hazırladığı planlara itiraz eden bölge halkı bir dizi eylemin ardından İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nde iptal davası açtı.

Bakanlıktan davacı olan 292 hak sahibi ve dernekler adına açıklama Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit’ten geldi.

Ecevit, “Dönüşüm yapacağız dediğiniz bu muydu? Varoşlarda yaşayan halkın malına göz diktiniz. Yapılanlar hak, hukuk ve yasalara uygun değildir. Biz varoşta yaşıyor olabiliriz ama hakkımızı, hukukumuzu biliyoruz. Yaşam alanlarımızı sizlere yedirtmeyeceğiz. Seçimler öncesinde gelip sizin istemediğiniz hiçbir şey yapmayacağız dediler. Şimdi ne oldu? 80 bin vatandaş 4,5 yıldır işkence çekiyor. Mahallelerimiz riskli alan ilan edildi, İnsanlar evini bile boyayamıyor. Buradaki yaşam öldü. Böyle kentsel dönüşüm olmaz. Eğer bizi de sürece dahil edeceksiniz belki sizinle uzlaşamaya varırız. Bizim amacımız bir şeyleri manipüle etmek değil. Önce halka ne istediğini sorun. Burada yaşayanlar insan değil mi? Biz mülteci değiliz ki…” diye konuştu.