GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2021 Cumartesi 10:15

Karabağlar'da o mahalleye 'kat sınırlaması' kararı

Haziran ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan Karabağlar Belediyesi'nde Meclis gündemi belli oldu. İlçe sınırları içerisinde yer alan Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki bazı parsellere kat sınırlaması getirmeyi planlayan Belediye Meclisi, Haziran ayında ayrıca ilçe sınırları içerisinde yer alan kantinci esnafına da gıda paketi desteğinde bulunacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi sınırları içerisinde bulunana Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde bulunan 2375 ada 2, 14 parselleri ile 2758 ada , 29 parsel, 3177 ada 2 parsel ve 13854 ada 1 parsel de yer alan ve 'yençok kat yüksekliği serbest' olan alanlar için kat sınırlaması getirdi.

Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planlarını görüşen İmar-Çevre Komisyonu, parseller için “Yençok: Serbest” yükseklik koşulunun kaldırılarak “Yençok: 15 kat” olarak düzenlenmesi kararını oybirliği ile kabul etti.

İlgili maddenin Meclis üyeleri tarafından kabul edilmesi halinde Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki ilgili parsellere kat sınırlaması getirilmiş olacak.

KANTİNCİ ESNAFINA DESTEK
Karabağlar Belediyesi ayrıca, koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen esnaf grupları arasında yer alan kantinci esnafına yardım yapmaya hazırlanıyor.

Belediye, Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde yer alan okul kantinci esnafının tümüne erzak yardımı yapacak.

İlgili gündem maddesi Karabağlar Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edilirken, Burs ve Eğitim Komisyonu tarafından ise oy çokluğu ile kabul edildi.