GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Mayıs 2016 Cuma 10:42

Karabağlar’da kariyer günleri

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), Kaymakamlık bünyesinde kariyer günleri düzenledi.

Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya'nın açılışını yaptığı etkinliğe 37 farklı okul ve değişik kurum katıldı. Katılımcılar stant etkinlikleri, gösteri ve sunumları ile etkinliğe renk kattılar. Etkinliğe ilçede öğrenim gören beş bine yakın 8. sınıf öğrencisi katıldı. İzmir Anadolu Lisesi Çanakküle Türküleri konseri, Karabalar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Zeybek gösterisi, Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi şiir dinletisi, Şehit Fethi Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mini konser ve şiir dinletisi, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk müziği konseri, Raci Şensoy Anadolu Lisesi ise yaratıcı drama atölyesi ile etkinliğe renk kattı.

DOĞRU SEÇİM ŞART
Etkinlikte konuşan Karabağlar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya  iş hayatının önemine değinerek, sevilen işi yapmanın ruh sağlığına büyük katkısı olduğunu belirtti. Kaya, "Etkinliğimizle sizin geleceğinize doğru bir yön vermek istedik" dedi.

Organizasyon sayesinde velilere ve öğrencilere kariyer planlama ve ortaöğretim kurumu tercih ederken faydalı bilgiler verildiğini kaydeden RAM Müdürü Ertuğrul Solak ise, "Öğrencilerin yeteneğine uygun ortaöğretim kurumlar hakkında faydalı bilgiler verdik. Gençlerimiz bizim geleceğimiz" dedi.