GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2017 Çarşamba 11:55

Karabağlar’da hayata grev darbesi!

Genel İş Sendikası, Karabağlar Belediyesine ait Karbel A.Ş. ile yürütülen TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine çalışanlar greve başlarken, ilçede birçok hizmetin kesintiye uğraması vatandaşların tepkisine yol açtı.

EGEDESONSÖZ - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube ile Karabağlar Belediyesi arasında yaklaşık 4 ay önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde (TİS) sonuç alınamamasının ardından başlayan grevin ikinci günü yaşanıyor.

Belediyenin temizlik, fen, park bahçeler ve idari işler gibi çok sayıda biriminde görev yapan yaklaşık bin personel ekonomik maddelerde arabulucu sürecinde de uzlaşma sağlayamadığı için grev kararı almıştı.

Bir önceki gün sabah saatlerinde başlayan grev ilçede birçok hizmeti sekteye uğratırken, vatandaşlar sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarda duruma tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar çöplerin toplanmamasından şikayet ederek dolu konteynırların fotoğrafını Twitter hesaplarından paylaşarak Karabağlar Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Ayrıca ilçede grevin başlamasıyla çöplerin toplanmaması dışında birçok hizmet de sekteye uğradı. Park, bahçe ve yeşil alanların temizlenmediği, bulvar, cadde, sokakların bakım ve tadilatının yapılmadığı da belirtildi.



İLÇE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: EMEKTEN YANAYIZ AMA... 
CHP İlçe Başkanı Yıldız, devam eden greve ilişkin, “Biz emekten, çalışan insanların haklarının verilmesinden yanayız ama sistemin de devamından yanayız. Sistemi alt üst edip, yıkıp, devamını sağlamadıktan sonra gerçekleşecek popülist bir harekete de karşıyız” dedi.

Egedesonsöz’e konuşan Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldız, “Bu sürecin direk muhatabı olmamakla birlikte sürekli takip halindeyiz.  Biz emekten, çalışan insanların haklarının verilmesinden yanayız ama sistemin de devamından yanayız. Sistemi alt üst edip, yıkıp, devamını sağlamadıktan sonra gerçekleşecek popülist bir harekete de karşıyız” diye konuştu.  

BAŞKAN ‘NE VEREBİLİRİM?’ NOKTASINDA HAREKET EDİYOR
Belediye ve sendika arasındaki görüşmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Yıldız, “Ben belediyedeyim. Şu an hala iyi niyetli görüşmeler devam ediyor. Ama bu yetmiyor tabi, bunu çözmek lazım. Muhittin Başkan’la sürekli görüşüyoruz ve görüşeceğim. İşçi arkadaşlarımızı ziyaret ettik.  Sendikanın tutumuna bire bir görüşmelerde şahit oldum. İyi niyetliler ve çözümden yanalar. Onlar da işçilerden aldığı yetkiler doğrultusunda hareket ediyor.  Muhittin Başkan da gelir gider sisteminin bozulmaması konusunda elinden geldiğince ‘Ne verebilirim?’ noktasında kestirip atmadan, görüşmeleri kapatmadan hareket ediyor. En büyük temennimiz bu konuyu en kısa sürede hızlandırarak çözüme ulaştırmaktır.  İnsanların üretimden gelen hakları kullanmasından doğal bir şey yok. Çözümün ortak bir akılla bulunması lazım. Sürecin takipçisiyiz. Elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA CEVAP…
Öte yandan grevin başlamasının ardından işçilerin taleplerini ve belediye olarak önerdikleri miktarı rakamlarla açıklayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhitti Selvitopu’na sendikadan cevap geldi.

İşçiler, Başkan Selvitopu’nun beyanının gerçeği yansıtmadığını ifade ederken, OHAL ile birlikte genişletilen yasaklar kapsamında bir grev erteleme durumun doğarsa, bu yasağı tanımayacaklarını ve greve devam edeceklerini belirtti.