GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2022 Çarşamba 19:05

Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!

Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin sermayesini 4 milyon artıracak önerge komisyonlara gönderilirken Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahallelerini kapsayan dönüşüm planları ise mecliste kabul edildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Belediyenin meclis toplantı salonunda Başkan Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde gerçekleşen oturumda ilçe adına önemli kararlar alındı.

Meclis, Başkan Selvitopu’nun bilgilendirmesi ile başladı. Belediyenin rutin çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Selvitopu, “Yeni asfalta ihtiyaç olan bütün sokakları yaz boyunca asfaltlamaya çalışacağız. Mevcut parklarımızla ilgili yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yenilemeye ihtiyaç olan parkları tek tek tespit ederek program dahilinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Önümüzdeki yıllarda yapmak istediğimiz Yeşilyurt Pazaryeri ile ilgili edüt çalışmalarımız da devam ediyor. Kaç katlı otopark yapabileceğimiz ile ilgili bir karar vereceğiz. Selvili Otoparkı’nın üstü Büyükşehir'den, belediyemize tahsis edildi. Otoparkın üstünü kullanmaya başladık. Semt merkezlerinde üretilen ürünler orada sergilenecek, vatandaşın beğenisine sunulacak” dedi.

‘BÜTÇE DENGEMİZİ SAĞLADIK’
Kavacık’taki meydan çalışmasının da hızlı bir şekilde devam ettiğinin bilgisini veren Selvitopu, “Köy evi projesinin de onayını aldıktan sonra yapımına geçeceğiz. İhale kapsamındaki çalışmalar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Gençlik merkezi yüzde 30’lar seviyesini geçti. Hedef; yıl sonuna kadar yüzde 70’ler seviyesini yakalamak. Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmet binası ile ilgili de hazırlıklarımız bitti, yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Çalıkuşu Semt Merkezi’nde çalışmalar başladı. Kadın sığınmaevinin çalışmaları da yakın zamanda başlayacak. Bu çalışma ile ilçemizin önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız. Şu anda mali olarak bütçe dengemizi iyi bir şekilde sağlamış durumdayız. Gelir gider dengemizi oturtmuş durumdayız. Yakın bir tarihte 6183’e sayılı kanuna göre bakanlığa yaptığımız başvurular var. Onlar da tamamlandığında, yapılandırılmış borçlar hariç sıfır borçla yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

KARBEL’İN BÜTÇE ARTIŞI KOMİSYONLARDA
Meclis üyelerinden ve birimlerden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi. Önergelerden biri de belediye şirketlerinden KARBEL’in sermayesinin arttırılması ile ilgiliyidi. Şirketin sermayesinin 4 milyon Türk Lirası artırılarak 35 milyon 810 bin Türk Lirası’na çıkarılması ile ilgili önerge Plan-Bütçe ve Hukuk komisyonlarına gönderildi.

3. ETAP PLANLARINA OYBİRLİĞİ
Geçtiğimiz yıllarda Karabağlar Belediyesi Meclis tarafından kabul edilen ancak TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınarak iptal edilen Karabağlar 3. Etap Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahallelerini kapsayan imar planları da meclis gündeminde yer aldı. Üst ölçekli plan kararları, imar mevzuatı ve kurum görüşleri doğrultusunda tekrar hazırlanan planlar komisyonların ardından mecliste de oybirliği ile kabul edildi.