GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2023 Salı 19:33

Karabağlar’da 151 milyonluk borçlanmaya onay... Selvitopu: Banka kredilerini sıfırladık!

Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı meclis oturumunda ana gündemi borçlanma talebi oldu. 151 milyonluk borçlanma talebi mecliste kabul edilirken Başkan Selvitopu “Her yıl tedbir amaçlı da olsa bu kararı alıyoruz. Geçen yıl da aldık ama ihtiyaç duymadık. Umarım bu yıl da kullanmayız. Banka borçlarını sıfırlamış bir belediyeyiz.” açıklamasında bulundu.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Belediye meclis salonunda oturum Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde toplandı.

İlçe adına önemli gündemlerin masaya yatırıldığı mecliste meclis üyelerinden ve belediye başkanlığından gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Oturum, Başkan Selvitopu’nun belediye çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirme ile başladı.

Çalıkuşu Semt Merkezi’nin tamamlandığını belirten Selvitopu “Çevre düzenlemesi bitince hizmete alacağız. Gençlik Merkezi projemiz devam ediyor. 2023’te tamamlayarak Karabağlar gençliğinin hizmetine sunmak istiyoruz. İzmir’e örnek bir proje olacak. Her yaştan insan spor yapabilecek. Parklardaki yenileme çalışmaları da devam ediyor. Günün koşullarına uygun hale getiriyoruz. Asfalt çalışmalarımız geçtiğimiz hafta tekrar başladı. Öncelikli sokaklar olmak üzere sezon bitimine kadar çalışmalar sürecek. Yeşilyurt Pazaryeri’nin ihale tarihi 14 Haziran olarak belirlendi.  Geçici bir pazar yeri belirleyeceğiz. Sosyal tesis binamız ise yıl sonuna kadar hizmete girecek.  Bu seçim hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Sonuçları da umarım halkımız ve kentimiz için hayırlı olur diye diliyorum. Deprem bölgesine şimdiye kadar 7 buçuk milyonluk bir yardım gerçekleştirdik. İlçemize gelenlere kendi belediye olanakları çerçevesinde yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

Meclisin ana gündemi ise Karabağlar Belediye Başkanlığı’nın borçlanma talebi oldu. Karabağlar Belediyesi Başkanlığı, yatırım, cari ve vergi borçlarının ödenmesinde kullanılmak ve belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla faiziyle birlikte 151 milyon 192 bin 479 TL’lik borçlanma yetkisi talep etti. Borçlanma ile ilgili önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.



SELVİTOPU: GEÇEN YILDA KULLANMADIK
Borçlanma talebi ile ilgili bilgilendirme yapan Başkan Selvitopu “Her yıl tedbir amaçlı da olsa bu kararı alıyoruz. Geçen yıl da aldık ama ihtiyaç duymadık. Umarım bu yıl da kullanmayız ama gelişmelerin ne olacağını tam tahmin edemediğimiz için ve de yatırımların aksamaması için tedbir amaçlı bu konuyu meclisin gündemine getiriyoruz. Banka borçlarını sıfırlamış bir belediyeyiz.” diye konuştu.

AK PARTİDEN ONAY
Önerge ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı “Geçmiş yıllardakine de evet dedik buna da evet diyeceğiz. Bir proje ile ve Karabağlar Belediyesi için yapacağımız bir yenilik ile inşallah bu sefer bu krediyi ve alır kullanırız.” dedi.

MECLİSE KOMİSYON ARASI
Önergenin ardından Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplanması için ara verildi. Arada hem borçlanma talebi hem de Plan ve Bütçe Komisyonu’na giden önergeler görüşüldü. Komisyon borçlanma talebine oybirliği ile onay verirken Meclis’in yeniden başlaması ile borçlanma talebi ile ilgili komisyon raporu meclis üyelerinin onayına sunuldu. Borçlanma talebine meclis üyeleri oybirliği verdi.