GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2016 Salı 22:39

Karabağlar Meclisi’nde ‘sözlüklü’ protesto!

Kasım ayı ilk oturumuna AK Partili Üye Tunç’un sözlüklü protestosu damga vurdu.

Karabağlar Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıya AK Partili Üye İmet Tunç’un sözlüklü protestosu damga vurdu.

Başkan Selvitopu’nun açılış konuşmasından sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi İmet Tunç, önceki ayın oturumunda konuşmasının sürekli kesildiğini hatırlatarak, “Sayın Başkan tarafından sözüm her kesildiğinde bazı ifadeleri bu mecliste kullanamayacağımı söyledi. Konuşmalarımda kullandığım ifadeler, sayın başkana ve meclise bir itham olmadığı halde, bu konuda yer yer konuşmam kesilerek, bazı kelimeleri kullanmamam istendi” dedi.

Tunç, “Ülkemiz tek partili rejim yıllarında sinema eserleri üzerindeki denetimi 1939 yılında Mussolini İtalya’sındaki sansür nizamnamesini alarak sağlar. O, nizamnameye göre, filmlerde kullanılmayacak kelimeler vardır. Bir de bu kelimeler liste halinde verilmiştir. Bu sansür uygulaması sinema tarihimizde artık fıkra olmuş bazı sonuçları getirmiştir” diye konuştu.

Tunç, Başkan Selvitopu’na mecliste hangi kelimeleri kullanmamaları ile ilgili bir liste vermesi gerektiğini kaydederek, “Ben de sizi rahatlatmak için bir yöntem önereceğim. Atatürk’ün kurduğu TDK’nin çıkardığı büyük Türkçe sözlükten iki adet aldım. Birini size hediye etmek istiyorum. Diğerini size çok zahmet olacak ama; bu mecliste kullanılmasını istemediğiniz kelimeleri çizerek bana geri vermeniz üzere size teslim ediyorum.

Böylelikle meclisimizin de sansür nizamnamesi için de ilk adımı atmış oluruz. Bizi ikide bir ikaz etmek zorunda kalmazsınız. Biz de ne konuşacağımızı biliriz” açıklamasını yaptı.