GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2016 Pazartesi 21:25

Karabağlar Meclisi’nde gündem festival ve AKUT!

Başkan Selvitopu, “Kavacık Üzüm Festivali'nde Kavacık Köyü istediğimiz tanıtım olanağına kavuştu" derken, AKUT’un merkezinin ilçeye taşınması kararı alındı.

Karabağlar Belediye Meclisi Ekim ayı olağan ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Başkan Selvitopu Kavacık Üzüm Festivali hakkında bilgi verdi. Selvitopu, “Artık oradaki aksaklıklara karşı önlemler alacağız. Önümüzdeki yıllarda otopark sorunuyla ilgili gerekli önlemleri alacağız. Bizim amacımız oranın tanıtılmasıydı. Önümüzdeki süreçte Kavacık Üzümü için marka tescili başvurusu yapacağız" diye konuştu.

AK Parti'den kredi eleştirisi 
AK Parti Karabağlar Meclisi Grup Başkanvekili Bünyamin Demir Karabağlar Belediyesi'nin sokaklara yaptığı 5. Etap tretuvar çalışması için İller Bankası'ndan 19 milyon 250 bin lira kredi alma talebini gereksiz bulduğunu ifade etti. Demir, "İş büyüklüğü açısından 4. ve 5. etap arasında çok ciddi fark yok. 4. etap 3 milyon lira civarında. Bugün 5. etap bir önceki etabın iki katı olsa bile 7 milyon lira eder. Biz bu 19 milyon lirayı anlamıyoruz" dedi. 

AKUT Karabağlar'a taşınacak
Karabağlar Meclisi önemli bir karara da imza attı. Buna göre Bornova’daki merkezi kapandıktan sonra Torbalı’nın Pancar Mahallesi’ne taşınan AKUT’un yeni merkezi Karabağlar olacak.  Selvitopu AKUT İzmir merkezinin Karabağlar'da olmasının önemli olduğunu söyleyerek, "AKUT hem İzmir için hem Karabağlar için önemli bir hizmet gerçekleştirecektir" diye konuştu.