GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Nisan 2022 Cumartesi 08:22

Kamu ihalelerini alıyordu… İzmirli şirketten konkordato talebi!

Kamu kurumlarının enerji iletim hatları ve elektrik tesislerini yapan İzmirli şirket Data Elektrik ve şirket sahibinin konkordato talebi sonucunda mahkeme geçici mühlet kararı verdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne bağlı Data Elektrik İnşaat Gıda ve Ticaret Limited Şirket konkordato başvurusunda bulundu.

Şirketin ve şirket sahibi Ahmet Erbak'ın konkordato talebini inceleyen mahkeme ilk olarak üç ay süre ile geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme şirkete konkordato komiseri olarak YMM Bağımsız Denetçi Tahir Öztürk, Hukukçu Dr. Gönenç Demir ile sektör bilirkişisi Elektrik Mühendisi Mehmet Gazanfer Çankaya’yı atadı.
Mahkeme ayrıca şirketin alacaklarına itiraz için 7 gün süre tanıdı. Bu süre sonunda mahkeme ya şirketin talebini kabul ederek konkortadoyu ilan edecek ya da konkortado ilanına gerekli olmadığına karar verecek.

Kamu ihaleleri alan şirket, aralarında İZSU, GDZ Elektrik, ADM Elektrik, Osmangazi Elektrik Dağıtım, UEDAŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türk Telekom gibi kurumların projelerinde elektrik işlerini üstlenmişti.