GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2020 Pazar 22:46

Kaftancıoğlu’nun sözleri tartışmalara neden oldu: İzmir’de kim ne dedi?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk ile ilgili sözleri tartışmalara neden oldu. CHP İzmir Milletvekilleri Atatürk ile ilgili paylaşımlar yaparak mesaj verdi. İl Başkanı Deniz Yücel ise vekillere attığı mesajda Kaftancıoğlu’na destek verirken vekilleri uyardı. Yücel’in sözleri tartışmaları daha da alevlendirdi.

EGEDESONSÖZ - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben “Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözlerinin yankıları sürüyor. Birçok isim Kaftancıoğlu’na tepki gösterirken mesajlar ardı ardına geldi. Partide genel sekreterlik yapmış isimler arasında yer alan İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi başta olmak üzere birçok milletvekili Kaftancıoğlu’na tepki gösterdi.

Sözler, İzmir’de de tepkiyle karşılandı. Başta eski Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kaftancıoglu’nun sözlerine gönderme yaptı.  Ünlü ressamların Atatürk tablolarını paylaşan Özkan, “Atatürk zaferin adıdır. Yedi düveli geldikleri gibi gönderen O’dur. 30 Ağustos Meydan Muharebesi’nin 99. yılı kutlu olsun.  Ordular yenilir millet yenilmez. Çünkü hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O Satıh bütün vatandır” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu’nun sözlerinin ardından başlayan tartışmaya İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Sevda Erdan Kılıç ve Mehmet Ali Çelebi de dahil oldu. Toplam 6 milletvekili Kaftancıoğlu’na üstü kapalı tepki gösterirken Milletvekilleri Ednan Arslan, Özcan Purçu, Mahir Polat, Murat Bakan ve Selin Sayek Böke bir açıklama yapmadı. Beş milletvekili Atatürk ile ilgili paylaşımda bulunmadı.

İL BAŞKANI YÜCEL’DEN MESAJ!
İl Başkanı Deniz Yücel milletvekillerinin sosyal medya paylaşımlarını ardı ardına sıralamasının ardından vekillere mesaj gönderdi.  Yücel, “Bu konuların konuşulacağı yerler basın ve sosyal medya değil, partimizin yetkili kurullarıdır” dedi. Yücel’in sözlerine bazı isimler tepki gösterdi. Milletvekilleri, Kaftancıoğlu’nu savunmak gibi bir duruma gelmenin doğru olmadığının da altı çizdi. Yücel bunun üzerine kimseyi kollamak amacında olmadığını partiyi korumak ve kollamak için uyarıda bulunma ihtiyacı hissettiğini vurguladı. 

KİM NE MESAJ VERDİ?