GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2019 Pazartesi 08:21

KKTC'yi ayağa kaldıran olayda yeni açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Taşkent bölgesinde patlama meydana geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bize ait (Türk silahlı kuvvetleri) bir füze ya da araç değil, askeri bir araç” açıklaması yaptı. Suriye'de dün gece yaşanan İsrail saldırısı ve Suriye füzelerinin karşılık vermesi, "Suriye füzesi mi? sorularına yol açtı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, düzen cismin Rus yapımı bir füze olabileceğini duyurdu.

KKTC'de başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir cisim sonrası patlama sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin kimsenin yaklaşmasına müsaade etmediği bölgeden alevlerin yükseldiği görülüyor.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamada, "Bu akşam meydana gelen patlamaların sebebi cephanelik veya bize ait bir helikopter ve benzeri bir hava aracı değildir. Olay yerinde asker, polis ve itfaiye inceleme yapıyor." bilgisini verdi.

Olay yerine giden Özersay, buradaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "İlk bulgular patlamaya neden olan cismin niteliğinin ya patlayıcı taşıyan bir hava aracı ya da doğrudan doğruya bir patlayıcı (füze) olduğuna işaret etmektedir. Parçalar üzerindeki yazılar ve diğer emareler kısa süre sonra tam olarak ne olduğunu anlamamıza yardımcı olacak niteliktedir." ifadesini kullandı.

Herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadığını belirten Özersay, itfaiyenin yangını kontrol altına aldığını bildirdi.

AKINCI: TSK’NIN DEĞİL
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da bölgeye gelerek askeri yetkililerden bilgi aldı. Akıncı yaptığı açıklamada, “Büyük bir parçanın olduğu yerde de askeri yetkililerimizden bilgi aldım. Tabii şu an için net bir bilgi söylemek mümkün değil. İnceleniyor ama bu bir füze de olabilir başka bir şey de olabilir, insansız hava aracı olma ihtimalidir. Ama sonunda bir askeri gereç ve bize ait olmayan bir şey. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması. Bölgedeki savaşın bizim payımıza düşen kötü nimetlerinden biri. İlk tespit olarak bunu söyleyebiliriz. Biz adamızda, bölgemizde barış ve huzur istiyoruz. Barış ve huzurun ne kadar önemli olduğunu bu hadise de gösteriyor” dedi. (DHA)