GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
19 Mart 2021 Cuma 23:58

KKTC'de açılma süreci sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "kademeli açılma" kapsamında yeni kararlar alındı. Ülkede kısmi sokağa çıkma yasağı sürecek. 12'nci sınıflar 29 Mart'ta okula dönüyor.
NTV'den Selim Sayar'ın haberine göre, KKTC başbakanı Ersan Saner’in açıkladığı Bakanlar Kurulu kararlarına göre, tedbirlerin kademeli gevşetilmesi kapsamında, restoranlar, kafeler, pastaneler dış mekanlarında hizmet vermeye devam edecek.

Kahvehaneler ve lokaller de aynı kapsamda olacak ancak tavla okey iskambil gibi temas gerektiren oyunlara izin verilmeyecek.

Elektronik bileklik kullanımıyla 12 Nisan’dan itibaren 3 gün otelden çıkılmaması şartıyla “kapalı otel turizmi” başlayacak.

Teknik hazırlıkların tamamlanmasının ardından, ülkeye girişte uygulanan 14 günlük karantina süresinin elektronik bileklik kullanımıyla evlerde geçirilmesine imkan sağlanacak.

Fitnes salonları da tüm personelin PCR testi yaptırması koşuluyla faaliyetlere yeniden başlayacak. Yüzme havuzları da lisanslı sporcuların kullanımına açılacak yüzme kursu gibi toplu faaliyetler yapılmayacak.

KKTC’deki kademeli açılma kararları uyarınca, profesyonel tiyatro ve konser sanatçılarının bireysel prova yapmalarına izin verilecek.

Bakanlar Kurulu, kapalı olan sektörlerde çalışanlara bin 500 TL katkı verilmesini kararlaştırmıştı. 49 bin 805 çalışanı kapsayan yaklaşık 60 milyon lira tutarındaki katkı ödemeleri 23 Mart’ta yapılacak.

Tedbirlerin aşamalı hafifletilmesi süreci devam ederken akşam 9’dan sabah 5’e kadar uygulanan sokağa çıkma yine yürürlükte olacak. Ülkede pazar günleri tam sokağa çıkma yasağına da devam edilecek. Pazar günleri eczane, fırın ve akaryakıt istasyonları dışındaki tüm işletmeler kapalı olacak.