GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:04

KARGEM'de yeni dönem için başvurular başladı

Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmaya devam eden Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kurs başvuru sınavını 25-26 Mayıs’ta gerçekleştirecek. Sınav için son kayıt tarihi 23 Mayıs olarak açıklanırken, Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal “Çocuk ve gençlerimizi en nitelikli şartlarda geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ücretsiz kurslarıyla öğrencilere eğitim desteği sağlamayı sürdürecek. Çocuk ve gençlerin hem okullarında hem de lise ve üniversiteye giriş sınavlarında başarılarının artmasına katkı sunan merkez, yeni dönemde de öğrencilerini seviye belirleme sınavı ile kabul edecek. 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak sınavda başarılı olan 1000 öğrenci KARGEM’den yararlanma şansı yakalayacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler 23 Mayıs tarihine kadar Bahçelievler Mahallesi 1851/10 Sokak No:3 adresindeki Katlı Pazar Yeri’nin üst katında bulunan KARGEM ofisine başvurabilecek. 0232 365 25 94 numaralı hattan da detaylı bilgi alınabilecek.

AYDINLIK YARINLAR İÇİN
Aydınlık bir gelecek hedefiyle eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, “Ekonomik sıkıntıların giderek büyüdüğü günümüz şartlarında, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak amacıyla Karşıyakalı çocuk ve gençleri KARGEM çatısı altında ücretsiz ve nitelikli eğitim ile buluşturuyoruz. Alanında uzman kadromuzun sunduğu eğitim çocuklarımızın hem okullarında hem de gelecekleri için önemli sınavlarda başarılarının artmasına katkı sağlıyor. KARGEM’deki kurslardan yararlanmak isteyen tüm Karşıyakalı çocuklarımızı seviye belirleme sınavına katılmaya bekliyoruz” dedi.

DONANIMLI MERKEZ, NİTELİKLİ EĞİTİM
KARGEM’de aynı anda hizmet verebilen 14 derslik, konferans salonu, kantin ile öğrencilerin ders aralarında sosyalleşerek zaman geçirebileceği sinema salonları, masa tenisi alanı ve teras bulunuyor. KARGEM’de dersler hafta içi ve cumartesi günleri gerçekleştiriliyor. Kendi okulunda tam gün eğitim alan 6-7-8-9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri cumartesi günleri; okulundaki ders programı sabahçı, öğlenci şeklinde olan 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri ise yine sabahçı ve öğlenci olacak şekilde hazırlanan ders programları ile KARGEM’den eğitim alabiliyor. Öte yandan; liseden mezun olan ama ilk denemesinde istediği başarıyı elde edemeyen bireyler için de üniversite sınavına hazırlık kapsamında eğitimlerin verildiği mezun grubu bulunuyor.