GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
7 Şubat 2020 Cuma 09:41

İzmirlilerden 'EnTaksi İzmir' uygulamasına yoğun ilgi

İzmir'de esnaf-kamu işbirliğiyle hayata geçen “EnTaksi İzmir” kısa sürede büyük ilgi gördü, kullananlardan tam not aldı...

İzmir, taksi taşımacılığında dijital döneme adım attı... İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksileri 21'inci yüzyıl teknolojisine kavuşturan mobil aplikasyon kurdu. Mobilbil Kent Teknolojileri Firması’nın teknik altyapısını kurduğu sistem, bir yılı aşkın süre test edildi.

Taksileri akıllı cihazlar ile internet üzerinden dijital ortamda da erişime açık hale getirerek geleceğe taşıyan EnTaksi İzmir, tüm sınavları başarıyla geçti. İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) de test edilip tam not olan EnTaksi İzmir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle devreye alındı.

VIP TAKSİ DE DEVREDE
EnTaksi İzmir, küresel firmaların tehditlerine karşı esnaf-kamu işbirliğiyle hayata geçirilerek Türkiye’de bir ilk oldu. Lüks araçlarla korsan taşımacılık yapanların önüne geçmek amacıyla aynı anda bir ilk daha yaşandı, İzmir VIP taksicilik ile de tanıştı. Lüks taşıma imkanı sunan araçlarda aynı anda 8 kişiye kadar seyahat edilebiliyor; TV yayını, internet bağlantısı, çay-kahve makinesi, buzdolabı, çelik para kasası bulunuyor. VIP taksilere EnTaksi İzmir üzerinden ulaşılabiliyor.