GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Haziran 2016 Çarşamba 17:34

İzmirli vekilden ‘mermi’ çıkışı: Büyükşehir Belediye Başkanı ne diyecek?

CHP İzmir Milletvekili Çıray, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılmasına sert sözlerle tepki gösterirken, saldırganın aynı cenazede Başbakan Yıldırım’la konuşurken fotoğraflarının yayınlanması nedeniyle de Başkan Kocaoğlu’na mesaj gönderdi!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İstanbul-Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polislerden Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, İstanbul Fatih Camisi'ndeki cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP Genel Başkanı cenaze töreninde protestolara maruz kaldı. Gönderdiği çelenkten adının yazılı olduğu kağıt sökülürken, bazı vatandaşlar da cami çıkışında CHP heyetine tepki gösterdi.

5-6 kişi tarafından protesto edilen Kılıçdaroğlu'na bir kişi mermi attı. Yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, polisin güvenlik önlemleri eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı.

Gerçek mermiyle yapılan tehdit ülkede şok etkisi yaratırken, CHP’lilerden olaya büyük tepki geldi.

Partililer genel başkanlarını Ankara’da karşılamaya hazırlanırken, günün en dikkat çeken mesajlarına ise CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray imza attı.

Çıray AK Parti Hükümeti’ni topa tutarken, saldırganın aynı cenazede Başbakan Binali Yıldırım’la konuşurken fotoğraflarının yayınlanması nedeniyle de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’a mesaj gönderdi!

KOCAOĞLU VE DEMİRTAŞ NE DİYECEK?
Çıray Twitter sayfasından paylaştığı mesajlarda, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanına kadar gidip kurşun konulabiliyorsa bu AKP Hükümeti’nin aczidir. Zaten milletini kuruyamayan kimi koruyabilir? Kılıçdaroğlu’na kurşun koyan provokatörle görüşen Başbakan’ı kınıyorum. Acaba İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İTO Başkanı ne diyecekler? İlan?” ifadelerini kullandı.