GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
8 Ekim 2019 Salı 09:52

İzmirli mimarlardan görkemli buluşma

Mimarlar Odası İzmir Şubesi,  7 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nü, bu yıl da  tüm haftaya yayılan yoğun bir etkinlik programı ile kutluyor.

Uluslararası alanda ‘Herkes İçin Konut’ mottosuyla kutlanan Mimarlık Günü,  İzmir’de açılış konuşmaları, iki ayrı sergi açılışı ve kokteyl ile başladı.  

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve kalabalık bir  davetli grubunun katıldığı açılışta, mimarlık mesleğinde 50 ve 30. yılını dolduran 80 üye plaketle onurlandırıldı.  

Aynı gün, Değişen İzmir ve Eski İzmir olmak üzere 2 ayrı sergi açılışı da gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı H. İbrahim Alpaslan açılış konuşmasında, yaşanan ekonomik süreçten mimarların yoğun etkilendiğine dikkat çekerek “Mimarlar iş bulamıyor. 1 yıldır iş alamayan mimarlık büroları var. Hiç olmadığı kadar mimar işsizliği ile karşı karşıyayız ama hala tüm Avrupa’nın toplamından fazla sayıda mimarlık fakültemiz mezun vermeye devam ediyor” mesajını verdi.

MİLAT KABUL EDELİM
Alpaslan, gelişmelerin bugün İzmir’de yoğun nefes alamayan bir kent merkezi ile niteliksiz mekanlardan oluşan mahalleler, sokaklar ortaya çıkardığına da işaret etti. Alpaslan şu mesajları verdi: “Daha üst ölçekte, tüm imar etkinliklerinde yol gösterici olabilecek bir ilkeler belgesinin oluşturulmasını öneriyoruz. Örneğin her semtte yeterli büyüklükte ulaşılabilir yeşil alanlar üretmeliyiz. Bina yükseklikleri sınırlandırılmalıdır. Yine  kent siluetini müteahhitlerin, yatırımcıların insafına bırakmamak gerekir. Bu ilkelerin bir başlangıç olacağına ve olumlu yönde kararların üretilmesine altlık sağlayacaklarına inanıyoruz. Belediyelerimizden mimari gelişim için ortak çaba bekliyor, nitelikli çevreyi önemseyen sözler duymak istiyoruz”

H. İbrahim Alpaslan ayrıca ilgi duyan herkesi, tüm haftaya yayılacak etkinlikleri izlemeye davet etti.