GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2024 Pazartesi 15:03

İzmirli iş insanından GES hamlesi!

Karşıyaka Spor Kulübü eski yöneticilerinden Avod Gıda’nın sahibi Nazım Torbaoğlu enerji işine girdi. Torbaoğlu’na ait İzmir Mavi Özel Eğitim Hizmetleri isimli firma Bergama’da GES dikmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin aldı.

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de kurutulmuş meyve sektörünün tanınmış şirketleri arasında yer alan AVOD Gıda’nın sahibi Karşıyaka Spor Kulübü eski Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Torbaoğlu enerji alanında yatırım yapacak.

Torbaoğlu’nun sahibi olduğu İzmir Mavi Özel Eğitim Hizmetleri isimli firma Bergama ilçesindeki iki parselde GES kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı aldı.

286 milyon 376 bin TL'lik proje kapsamında tarım arazisi vasfındaki toplam 10,76 hektarlık alanda GES kurulacak.

9.997 MWm / 9.120 MWe kurulu gücündeki tesis için bölgeye 18 bin 176 panel ve 50 KVA gücünde 1 adet trafo kurulacak. Tesiste üretilecek enerji, ulusal şebekeye aktarılacak.

NAZIM TORBAOĞLU KİMDİR?
1997 yılında Hasat BNO Grup Ltd. Şti’ni kurarak ve iş hayatına atılanTorbaoğlu Avod A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca A.V.O.D. A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini devam ettiriyor. Karşıyaka Spor Kulübünde yönetici olarak spor dünyasında da yer alan Nazım Torbacıoğlu ayrıca voleybol şube başkanlığı yaptı. Torbaoğlu eğitim alanında faaliyet gösteren İstek Okulları’nın da yönetim kurulu başkanı olarak biliniyor.