GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2023 Perşembe 19:44

İzmirli gazeteci Güngör Mengi vefat etti

İzmirli duayen gazeteci Güngör Mengi vefat etti.

Uzun yıllar Yeni Asır Gazetesi'nde yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak görev yapan, daha sonra Sabah ve Vatan gazetelerinde murahhas üyelik ve yazarlık, başyazarlık görevlerinde bulunan duayen gazeteci Güngör Mengi, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti. Mengi'nin vefatı, basın dünyasını derinden üzdü.

19 Ocak 1940 tarihinde Çanakkale, Bayramiç’te dünyaya gelen Güngör Mengi, İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’den mezun oldu. 1959 yılında “Demokrat İzmir” gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1964-1971 yılları arasında Yeni Asır gazetesinde haber müdürü olarak görev yaptı. 1971 yılında Yeni Asır gazetesinden ayrıldıktan sonra Devir dergisine geçen Mengi, bu gazetede bir yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü yapmasının ardından yeniden Yeni Asır gazetesine döndü. 1972-1987 yıllarında Yeni Asır gazetesinde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. Daha sonra Sabah gazetesine transfer oldu. Sabah gazetesinde murahhas üyelik ve yazarlık ve daha sonra başyazarlık yaptı, 2002 yılında gazeteci iş arkadaşlarıyla beraber ekonomik olarak bağımsız olma iddiasındaki Vatan gazetesini kurdu, başyazar olarak görev yaptı. Güngör Mengi, 1962 yılında ilk evliliğini Gülen Tözün ile yapmış ve bu evlilikten Gülgün ve Cem isminde iki çocuğu var. Gülen hanımın vefatından sonra 1992 yılında gazeteci yazar Ruhat Mengi ile ikinci evliliğini yapan Güngör Mengi, bir süredir Ege Üniversitesi'nde tedavi görüyordu.

Bir dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığında da bulunan Güngör Mengi,18 Şubat Cumartesi günü Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından İstanbul'da toprağa verilecek.