GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2018 Cuma 08:56

İzmirli flaş iddia: Kağıtta karaborsa mı var?

Dövizdeki dalgalanma nedeniyle vatandaşların kağıda ulaşamadığı ve bazı noktalarda stok yapıldığı iddia edildi. İzmir Matbaacılar Odası Başkanı Geçtan, “Dolar birden 7 liraya çıkınca haklı kimse mal almadı, satmadı. Biz de iş yapmadık. Ama şu an sıkıntı yok. Karaborsa ve stok kesinlikle yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Türkiye’de son dönemde yaşanan döviz kurundaki hareketlilikten piyasadaki birçok sektör etkilendi. İthalat ve ihracatın çok önemli bir paya sahip olduğu kağıt ve kağıt ürünleri sektörü de yaşanan gelişmeden nasibini aldı.

İzmir’de ise kağıtların bazı noktalarda stok edildiği ve karaborsaya yol açtığı iddia edildi. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ceyhun Geçtan önemli bilgiler verdi.KARABORSA VE STOK KESİNLİKLE YOK!
Başkan Geçtan herhangi bir stok durumu olmadığını belirtirken yaşanan dalgalanmadan her sektör gibi kendilerinin de olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. Geçtan, “Dolar birden 7 lira civarına çıkınca haklı olarak kimse mal da almadı mal da satmadı. Biz de iş yapmadık. Ama zamanla bu taşlar yerine oturacaktır. Bizim tüm ham madde ve kağıt alışlarımız dolar ve euro ile oluyor.  Ben dövizin 5 TL’nin altına düşeceğini pek tahmin etmiyorum. Bu civarda olursa bir fark olacak tabi. Durgunluktan sonra alım-satım durmuştu, şu an hiçbir sıkıntı yok, devam ediyor. Merkez Bankası bile dolar tablosunu kapattı. Döviz büroları kapattı. Kimse alışveriş yapmıyordu. Bayramdan sonra netleşir. Ufak tefek bir fark olacak tabi. Karaborsa ve stok kesinlikle yok. Bize gelen bir duyum yok. Vatandaşlar kağıda ulaşabiliyor” dedi.