GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Nisan 2022 Cumartesi 09:47

İzmirli firma dünyaya dipçik satıyordu... Konkordato talebi tasdiklendi!

Pek çok ülkeye av tüfeği dipçiği ihraç eden ve inşaat, otelcilik ve bahçe mobilyaları alanında da faaliyet gösteren İzmirli Koçsan Ahşap Yapı’nın konkordato talebi mahkeme tarafından tasdiklendi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Tire merkezli Koçsan Ahşap Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve şirket sahibi Nihat Koç’un içinde bulunduğu mali durumdan dolayı yapmış olduğu konkordato başvuru ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Şirketin başvurusu üzerine ilk olarak 3 ay geçici mühlet, ardından 2 ay ve son olarak 1 yıllık kesin mühlet kararı veren Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi son olarak şirketin konkordato talebini tasdikledi. Karara göre şirketin ve şirket sahibi Koç’un borçları 2023 yılı Ocak ayından başlamak üzere 36 ay eşit taksitlerle ödenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca konkordato komiser heyetinin görevine son verilmesine ve kayyum atanmasına da karar verdi. Ek olarak da tedbir kararlarını kaldırdı.

Koçsan Ahşap Yapı Koç Şirketler Grubu’na bağlı. Grup inşaat, otelcilik, av tüfeği dipçiği ve bahçe mobilyaları alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin Tire başta olmak üzere Kuşadası, Altınoluk, Ödemiş’te konutlar inşaa etti. Şirket ayrıca ürettiği av tüfeği dipçiği, parke ve bahçe mobilyalarını Amerika, Almanya ve İtalya gibi ülkelere ihraç ediyordu ve aynı zamanda otelleri de bulunuyor. Şirket sahibi Nihat Koç, politik kimliği ile de tanınıyor. Bir dönem CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı da olan Koç şu anda Memleket Partisi’nin Tire İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.