GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
18 Aralık 2017 Pazartesi 11:18

İzmirli eczacılara büyük onur: Örnek dayanışma ödülle taçlandı

İzmir Eczacılar Odası bu yıl düzenlenen Altın Havan 2017 Ödül Töreni’nde “Yardımlaşma ve Dayanışma” ödülüne layık görüldü. Ödülü, İzmirli eczacılar adına Oda Başkanı Tuncay Sayılkan aldı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye genelinde faaliyet gösteren ilaç sektörü ve eczacıların Oscar’ı olarak bilinen “Altın Havan 2017” ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.  Uzun süredir çalışmaları sürdürülen törende İzmir Eczacı Odası’na da “Yardımlaşma ve Dayanışma Ödülü” verildi. Sektörün en anlamlı iyilik hareketi olarak adlandırılan çalışma ise trafik kazasında kolu kopan Eczacı Özge Gürsel Hacıoğlu’na biyonik kol alınması oldu.

İzmirli eczacılar, Aydın-İzmir Otoyolu’nda yarış yapan aynı firmaya ait 2 otobüsün geçen 22 Şubat 2015 tarihinde çarpıştığı kazada sağ kolu dirsek üstünden kopan eczacı 28 yaşındaki Özge Gürsel Hacıoğlu'na biyonik kol takılması kampanya başlatmıştı. İzmir Eczacı Odası tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’de bulunan eczacıların destek verdiği kampanyada, protez için gerekli olan 272 bin lira, 18 günde toplanmıştı.

Meslektaşları adına İstanbul’da ödülü alan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Sadece bir günde değil her zaman birlikte olan büyük bir aileyiz. Bunun da bilincindeyiz. Eczacı meslektaşlarımız özellikle sosyal sorumluluk projelerine ve yardımlaşma konusunda çok duyarlılar. Bunu her fırsatta da gösteriyorlar. Bu onur, gurur hepimizin. Ben de bu büyük ailenin uzun yıllar başkanı olmaktan, onlarla yol arkadaşlığı yapmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.