GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
7 Temmuz 2016 Perşembe 10:42

İzmirli eczacılar sosyal tesisine kavuşuyor

İzmirli eczacılar tarafından tartışma konusu olan Buca Gölet’teki TEB İzmir Sosyal Tesisi yenilendi. Eleştirilere gönderme yapan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “laf değil iş üretiyoruz” dedi.  

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmirli eczacıların birikimiyle inşa edilen ve zamanla bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen tesis yenilendi.

İzmir Eczacılar Odası tarafından yapılarak Türk Eczacılar Birliği’ne (TEB) 3’te 2’si devredilen Buca Gölet’te yer alan TEB İzmir Sosyal Tesisi’nin zaman içerisinde kullanılamaz hale gelmesi İzmirli eczacılar arasında tartışma konusu olmuştu.

SEÇİM TARTIŞMASI OLMUŞTU
İzmirli eczacıların birikimiyle inşa edilen çok amaçlı tesis 6 Mayıs 2006 tarihinde İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu ve TEB Başkanı Mehmet Domaç’ın da katılımıyla kapılarını açmıştı.

Tesisin zaman içerisinde harabe haline gelerek kullanılamaz hal alması İzmirli eczacıları karıştırmıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen seçimlerde muhalefet, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan aleyhine konuyu gündeme getirmişti.

AĞZI OLAN KONUŞTU
Sürecin ardından Tuncay Sayılkan’ın tekrar başkan seçilmesi üzerine oda tesisin yenilenerek faaliyete açılması için çalışmaları başlattı. Uzun süreli çalışmaların ardından tesis Ramazan Bayramı’nda hazır hale getirildi.

Tesisin yeni yüzünü sosyal medya hesabından gösteren Başkan Sayılkan, fotoğraflarla eleştirilere yanıt verdi. Sayılkan, “Ağzı olan konuştu. Bilgi sahibi olmayanlar fikir beyan etti ama güneş balçıkla sıvanmadı... Bakım ve onarım işlemleri tamamlanan Buca Gölet'teki TEB İzmir Sosyal Tesisimiz bayramdan sonra yeni işletmecisi ile sizlere hizmete hazır... Laf değil iş üretiyoruz “ ifadelerine yer verdi.