GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Temmuz 2016 Pazartesi 15:35

İzmirli Elif’in kaçırılmasının ardında dram çıktı!

İzmir'in Buca ilçesinde, Pazar günü evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan 10 yaşındaki Elif A., kendisini 40 günlükken terk eden annesi B.Y.'nin kaçırdığı ortaya çıktı.

Buca'da babasıyla oturan 9 yaşındaki Elif, pazar günü babasının canlı tavuk satışı yaptığı tezgahın önünde beklerken, adres sorma bahanesiyle yanına yaklaşan biri kadın 2 kişi tarafından kaçırıldı.

Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, kızını tezgah başında bulamayan ve cep telefonuyla da haber alamayan baba, çocuğunu evde de bulamayınca paniğe kapıldı.3 saat boyunca kızını arayan Metin A. polise başvurdu. Polis yaptığı araştırmada, Elif'in 45 plakalı beyaz otomobille kaçırıldığını güvenlik kameralarından tespit etti.

'KIZINI KAÇIRDIK'
İki gündür kayıp kızını mahalle sakinleri ve polislerle arayan baba dün öğle saatlerinde gelen telefonla gerçeği öğrendi. Telefonda adını söylemeyen bir kişi, "Kızını eski eşin B.Y ile birlikte kaçırdık. Şu an Fethiye'deyiz, karakola gidiyoruz" dedi. Telefon kayıtlarını inceleyen polis, anne B.Y. ile birlikte küçük kızı kaçıranların yerlerini tespit etmeye çalıştı.

TERK ETTİĞİ ANNESİ KAÇIRMIŞ
Anne B.Y.'nin 10 yıl önce imam nikahlı eşi Metin A. ile tartıştığı ve 40 günlük kızı Elif'i bırakarak evi terk ettiği belirlendi. 10 yıldır eski eşini ve kızını hiç aramayan anne B.Y'nin son 1 aydır İzmir'e iki kez geldiği ve çocuğu kaçırmak için plan yaptığı öğrenildi.

KIZINI BEKLİYOR
Kızının eski eşi tarafından kaçırılmasına isyan eden baba Metin A., "40 günlükken bir bebeği terk eden anne 10 yıl sonra çocuğunu özlemiş ve kaçırmış. 10 yıldır aklın neredeydi? Kızımın velayetini almak için dava açtım ve yıllarca annesine ulaşamadım. Yıllar sonra ortaya çıkıyor ve kızımı kaçırıyor. Üstelik kızım, annesinin kendisini terk ettiğini dahi bilmiyor. Kızım şimdi daha çok acı çekecek" dedi.