GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Nisan 2023 Pazartesi 13:38

İzmirli Aysel'i öldürmek istemişti... Skandal ceza istemi!

Aysel Perkgün’ü öldürme girişiminde bulunan ve ağır yaralayan Feyzo Duran’a, savcı ‘basit yaralama’ cezası istedi. Duruşma, zanlı Duran’ın avukatların ek süre talebiyle ertelendi. 

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de birlikte yaşadığı Aysel Perkgün’ü 30 Ağustos 2021’de kesici aletle katletmeye çalışan erkek Feyzo Duran hakkında görülen ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ davasının karar duruşması Bayraklı Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Aysel Perkgün hazır bulunurken Feyzo Duran tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de takip etti.

Duruşmada, Aysel Perkgün hakkında istenen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu okunurken raporda Perkgün’ün uyuşturucu kullanmadığının ortaya konulduğunu ifade eden avukatı failin iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Aysel’i canavarca hisle ve eziyet çektirerek katletmeye çalıştığını, iyi hal indirimlerinin uygulanmamasını talep etti. Duruşmayı takip eden Bakanlık avukatı da sanığın suçunun sabit olduğunu ve en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Savcı ise mütalaasında, Aysel ve Feyzo’nun uzun süre birlikte yaşadığını ve aile içi geçimsizlik yaşandığını ve failin kıskançlığa bağlı olarak suçu işlediğini belirtti. Savcı ayrıca failin canavarca hisle ve eziyet çektirerek katletmeye çalışsa da sonrasında ambulans çağırarak vazgeçtiğini, dolayısıyla basit yaralama suçundan ceza verilmesini, yattığı sürenin cezadan düşülmesini talep etti.

Duran’ın avukatı ise mütalaanın göz önüne alınarak failin yattığı sürenin de değerlendirilmesi ile failin tahliyesini ve esasa ilişkin savunma yapmak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti süre talebini kabul ederek duruşmayı 22 Mayıs saat 13:50’ye erteledi.