GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
2 Haziran 2024 Pazar 09:36

İzmirli 8 yazılımcının eseri: Sürücülere ‘carvizit’ kolaylığı!

Park sorunları, park halindeki aracın çarpılması durumlarda araç sahibine, kaza halinde yakınlarına bildirim gönderilmesini sağlayan uygulama, 600 metre gerideki ambulans ve itfaiyeyi de bildiriyor. Bir ayda 20 bin kullanıcıya ulaştıklarını belirten Carvizit Satış Müdürü Selin Çetin, uygulamanın ayrıca en ucuz kasko poliçesine ulaşım konusunda da fayda sağladığını duyurdu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmirli 8 yazılımcının aylar süren çalışması sonunda ortaya çıkarılan “Carvizit” uygulaması, araç sürücülerinin ilgi odağı oldu. Araç sahiplerine park sorunundan, park halindeyken birinin çarpmasına, olası bir trafik kazasından kasko ve trafik poliçesine kadar pek çok konuda kolaylık sağlayan uygulamaya bir aylık süreçte 20 bin dolayında sürücü dahil oldu.

NE GİBİ FAYDALAR SAĞLIYOR?
Carvizit Satış Müdürü Selin Çetin, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen telefonların çoğunun, otopark şikayetlerini oluşturduğunu söyledi. Hatalı park nedeniyle otoparktan çıkış yapamayan sürücülerin bu ortak sorunundan yola çıkarak başladıkları çalışmayı, daha ileri boyuta taşıdıklarını belirten Çetin, “Carvizit’ uygulamasının ne gibi kolaylıklar sağladığını şu sözlerle dile getirdi:

“Carvizit uygulamasına ait bir karekodu arabanın camına yapıştırdığınızda, 112’yi aramanıza gerek kalmıyor, direkt araç sürücüne bildirim geçebiliyor, problemi iletebiliyorsunuz. Yani hatalı park etmiş araçtaki QR kodunu, telefonunuzun kamerasıyla okuttuğunuzda, karşınıza birtakım bilgiler çıkıyor. Araç sahibi telefon numarasını paylaşmışsa o telefon numarasını arayarak, paylaşmamışsa acil durum butonuna basarak, sürücüye ulaşılabiliyorsunuz ve arabasını çekmesini isteyebiliyorsunuz. Ya da o anda arabaya çarptılar mı, çarpıp kaçtılar mı, başka bir zarar mı verdiler, bu konuda bilgi aktarımı da  gerçekleştirilebiliyor.”

FAİLİ BELLİ OLMAYAN HASARLARDA SİZE ULAŞILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR
Aracın camına yapıştırılan QR kodunu okutacak kişilerin, herhangi bir uygulamayı indirmesine gerek olmadan araç sahibiyle iletişim kurabildiğini anlatan Selin Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Park halindeki aracınıza bir başka araç çarpıyor, kaçıyor. Görgü tanığı, çarpan aracın plakasını Carvizit uygulamasıyla size kolayca iletiyor. 5 dakikalık bir park yaptınız, bilgilerinize, 5 dakika içinde döneceğim, ifadenizi yazdığınızda, araç sahibi bu bilgiye ulaştıktan sonra sizin gelmenizi bekler, çekici çağırmaz. Bir trafik kazasına karıştınız diyelim. Bilinciniz kapalı ve bir yakınınıza bilgi verilmesi gerekiyor. QR kodunuz okunduğunda, acil durum kişisi olarak kaydettiğiniz kişiye kolayca ulaşılıyor, durumun hakkında bilgi aktarılabiliyor. Bu uygulama, araç sahipleri adına en uygun kasko ve trafik sigortası araştırması yapıp size alternatifler sunuyor. Bu uygulamayı taşıyan ambulans ve itfaiye araçları, sizin 600 metre arkanızda olduğu halde size gelecek bildirimle, sağ şeride geçmek için size zaman kazandırıyor, kamu araçlarına hız kazandırıyor. Bu sistem, akıllı saatlere de entegre edilebiliyor. Carvizit, tam donanımlı bir araç asistanıdır. Ceza makbuzu, muayene, trafik sigortası, kasko poliçesi tarihleriyle ilgili uyarıda bulunuyor. Faili belli olmayan hasarlarda sizi uyardığı gibi araç ve acil durum uygulaması ile kendinizi güvende hissedersiniz. Tüm araç sahiplerini, Carvizit uygulamasına katılmaya, hayatını kolaylaştırmaya çağırıyoruz”