GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
17 Aralık 2016 Cumartesi 16:55

İzmir ve Ege’ye ateş düştü: 3 asker şehit, 3 asker yaralı

Kayseri’deki hain saldırı ülkeyi yasa boğarken, İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü. Saldırıda İzmirli 2, Manisalı 1 asker de yaralandı.

İZMİR / DENİZLİ / İZMİR / MANİSA - Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan piyade er Serdar Amak'ın İzmir'in Menemen ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı.

Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Serdar Amak'ın Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'ndeki baba ocağına giden Kaymakam Gülihsan Yiğit, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Kartal ve askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi şehidin annesi Dilber ve babası Arif Amak'a verdi.

Serdar Amak'ın şehit olduğunun haberinin duyulması üzerine mahalleye ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Acı haber üzerine yas tutan Amak ailesini yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin amcası Osman Amak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğenine patlama haberini duyunca ulaşmak istediklerini ancak haber alamadıklarını ifade etti. Amak, Kayseri'de bulunan bir arkadaşını aradığında acı haberi öğrendiklerini belirtti.

Yeğeninin silahsız, suçsuz, günahsız olduğunu, hain bir saldırı sonucu şehit verdiklerini söyleyen amca Amak, "Allah bu acıyı bir daha kimseye yaşatmasın. Allah hiçbir ocağa ateş düşürmesin. Bizim ocağımıza ateş düştü. Allah bu hainlerin kökünü kurutsun, hepimizin başı sağolsun, sabır versin." diye konuştu.

Şehidin eniştesi Mehmet Şakir Çekcen de Serdar Amak'ın Hakkari'de vatani görevini yapmakta olduğunu ancak eğitim amaçlı 10 günlüğüne Kayseri 1. Komando Tugayı'na geldiği bilgisini verdi.

Terhisine 4 ay kalan Serdar Amak'ı, çarşı iznine çıktığı sırada meydana gelen saldırıda şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Çekcen, şöyle konuştu: "Bunu lanetlemek gerekiyor. Milletçe bunların hepsini lanetlemek gerekiyor. Silahsız insanları, sivilleri öldürüyorlar. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz. İnşallah bunlar sondur. Bunlar dağda yapamadıklarını şehirde yapmak istiyorlar. Bunların da sonu gelecek inşallah."

Ailenin 6 çocuğunun en küçüğü olduğu öğrenilen şehit Serdar Amak'ın cenazesinin Yeni Cami'de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından yarın toprağa verileceği bildirildi.

DENİZLİ'NİN YÜREĞİ YANIYOR! 
Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan komando er 20 yaşındaki Hasan İlhan'ın acı haberi Denizli'nin Pamukkkale ilçesindeki baba evine ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla yapılan saldırıda, 13 asker şehit oldu, 56 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerler arasında Denizlili komando er Hasan İlhan'ın da bulunduğu bildirildi. Denizli Vali Yardımcısı Ali Gergibozan, Denizli Garnizon Komutanlığı'ndan görevlilerle birlikte şehit erin Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesi, 736/2 Sokak'taki evine gelerek, market işletmecisi olan baba Süleyman İlhan ve ev hanımı anne Hanife İlhan'a şehadet haberini verdi.

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan İlhan çifti ile diğer oğulları 19 yaşındaki Fatih İlhan gözyaşlarına boğulup, ağıtlar yaktı. Ailesinin iki çocuğundan büyüğü olan, 8 aylık asker Hasan İlhan'ın elektrik- elektronik teknikeri olduğu öğrenildi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin tek katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı.

Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi ekipleri de şehidin ailesinin bulunduğu sokağı Türk bayraklarıyla donattı. Şehit erin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken bir ambulans da evin önünde bekletildi.

BAKAN ZEYBEKCİ ŞEHİDİN EVİNİ ZİYARET ETTİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve ilçe belediye başkanları ile birlikte Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki şehit evini ziyaret etti. Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan Hasan İlhan'ın güçlükle ayakta duran babası Süleyman İlhan'a sarılan Bakan Zeybekci, başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. Bakan Zeybekci, şehidin kardeşi 16 yaşındaki Fatih İlhan'a da sarıldı. Bir süre şehit evinde kalan Zeybekci, daha sonra ayrıldı.

AFYONKARAHİSAR’A DA ATEŞ DÜŞTÜ
Şehitlerden komando er Kamil Tunç'un şahadet haberi, Hocalar İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı. Şehidin babası inşaat işçisi İsmail Tunç ile annesi Hamiyet Tunç acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Kamil Tunç'un ailenin 2 çocuğundan küçüğü olduğu ve 4 ay önce askerlik görevine başladığı belirtildi. Samsun'da acemi birliğini tamamladıktan sonra Kayseri Komando Tugayı'nda askerlik görevini sürdüren Kamil Tunç'un sözlü olduğu kaydedildi.

Kayseri'deki saldırıda Afyonkarahisarlı iki askerin de yaralandığı ve hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Yaralı askerlerin Sandıklı İlçesi'nden komando er Kayahan Uluhan ve İscehisar İlçesi'nden Arif Özkara olduğu öğrenildi. (DHA)



İZMİR’DEN 2, MANİSA’DAN BİR ASKER YARALI

Öte yandan Kayseri’deki, Türkiye'yi yasa boğan terör saldırısında yaralanan askerlerden birinin Manisa'nın Turgutlu, 2'sinin de İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerinden oldukları bildirildi.

Bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne, bombalı araçla yapılan saldırıda 13 asker şehit oldu, 56 asker yaralandı. Saldırıda yaralanan askerler arasında Manisa'nın Turgutlu ilçesinden er Mustafa Uçar, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nden er Ali Kuşçu ve Kiraz ilçesinden er Kamil Yemez'in de bulunduğu bildirildi. Saldırıda askerlerden Mustafa Uçar'ın gözünden yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiği öğrenildi. Uçar'ın Turgutlu'nun Hacıisalar Mahallesi'nde yaşayan babası Erol Uçar ve annesi Anakız Uçar, oğullarının yaralandığını haber alır almaz, Kayseri'ye gitmek üzere yola çıktı. Diğer yaralı askerlerden Ödemişli Ali Kuşçu'nun İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde oturan ailesi ile Kamil Yemez'in Kiraz'ın Karaburç Mahallesi'nde yaşayan yakınlarının da Kayseri'ye gittikleri öğrenildi. (AA, DHA)