GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Kasım 2022 Cumartesi 15:30

İzmir siyasetinde 'kriz masası' polemiği: Soyer davet edilmedi, CHP ve AK Parti karşı karşıya geldi!

İzmir’de yaşanan ve Buca merkezli olan depremden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı İl Afet ve Koordinasyon Merkezi’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer davet edilmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden “Milli irade yok sayılmaktadır” diyerek AK Parti'ye tepki gösterdi. Yücel'e AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den yanıt gecikmedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de yaşanan deprem sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaşanan afet sonrasında değerlendirme için İl Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde toplandı.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer davet edilmemesi ise İzmir siyasetinde tartışmalara neden oldu.

MİLLİ İRADE YOK SAYILDI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada tepki göstererek "İçişleri Bakanı, İzmir Valisi, Afad Başkanı ve AKP milletvekilleri yine kendileri çalmış, kendileri oynamış. Devlet böyle yönetilmez efendiler! Bir kentin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanını yok saymak, o kentte yaşayan hemşehrileri ve milli iradeyi yok saymaktır. Devletin tüm kurumlarını yozlaştırdığınız gibi bu iş bilmez, devlet terbiyesi ve liyakat tanımayan, afetlerde ve kederde bile partizanlık yapan halleriniz nedeniyle sandıkta da millet sizi yok sayacak!"dedi.

MIZIKÇI ÇOCUKLAR GİBİ DAVRANMAYI BIRAKIN!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Yücel'e yanıt verdi. Sürekli açıklamasında "Buca depremi yaşandığında sırça köşklerinden mesaj atanlar; sabah olmadan halkımıza dokunan; Valimiz, AFAD ve Vekillerimizle toplantı yapan İçişleri Bakanımız Sn. Soylu’yu ve usulünü eleştiremez! Devlet, devletliğini yapmıştır. Meseleyi siyasallaştıran CHP’nin kendisidir. İzmir’in genelini ilgelendiren kronik sorunlarda uyarı ve önerimize kulak vermeyen, her krizi ve afeti göstermelik işlerle geçiştiren CHP’li Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası neredeydi? Bıraksınlar mızıkçı çocuklar gibi davranmayı; önce bunun açıklamasını yapsınlar!" şeklinde konuştu.

KONUŞTUKÇA GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYORSUNUZ
Sürekli'nin açıklamasına yanıt veren Yücel, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın bilgisi olmadan, davet edilmediği bir toplantıya katılmasını beklemek akla ve mantığa aykırı. Ama siz de akıl ve mantık olsaydı memleket bu halde olmazdı zaten. Konuştukça gülünç duruma düşüyorsunuz" ifadelerini kullandı.