GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:33

İzmir siyasetinde ‘kan’ tartışması: Son salvo Özen’den

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemiyle ilgili çıkışının yankıları sürüyor. Kentte AK Parti ve CHP’li siyasetçiler karşı karşıya gelirken son olarak CHP’li il yöneticisi Yücel Özen de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’nda sarf ettiği, “Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözlerine tepkiler sürüyor.

Açıklama İzmir’de de geniş yankı uyandırırken, AK Parti ve CHP bir kez daha karşı karşıya geldi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın, “CHP Genel Başkanı kan çağrısı yaptı, cevap Kandil’den geldi. Çağrı Kandil’den karşılık buldu ve bugün 8 şehidimiz var” sözlerinin ardından CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de, “AKP’de siyaset yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Siz kandan beslenen bir siyaset anlayışını uygularken bunu tersine çevirip ana muhalefet partisinin üstüne çekmeye çalışıyorsunuz. Bu hükümeti görevi bırakmalı, milli mutabakat hükümeti kurulmalı” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ ise tartışmaya, “Yüreği varsa çıksın önce kendi genel başkanına PYD’ye, DHKP-C’ye terör örgütü dedirtsin. Sonra gelsin hükümeti istifaya çağırsın. Siz bırakın bu çağrıları yapmayı önce terörle mücadelede devletin ve milletin yanında yer alın” sözleriyle katıldı.

Bu gelişmelerin arından CHP İl Yöneticisi Yücel Özen de sosyal medya hesabından Yıldırım ve Dağ’ı hedef aldı.

Özen, “Akp Konak Bşk !!Tayyip Bey ve Akp Hikmetyar'ın dizinin dibinden-Hocasının "Kanlı/Kansız"sözünden gelir. Biz de Cumhuriyet için kan dökenlerden… Akp'li Hamza Dağ'ın yaşı Tayyip'in Hocası Erbakan'ın"Kanlımı-kansızmı olacak"sözüne yetişmez Amaa Bilmelidirki, Cumhuriyet için kan dökeriz!” ifadelerini kullandı.