GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Eylül 2022 Cuma 13:14

İzmir siyasetinde 'Mersin saldırısı' tartışması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mezitli ilçesindeki polisevine saldırı sırasında etkisiz hale getirilen teröristin kimliği üzerinden yalan söylendiğini ileri sürerek, teröriste ait DNA raporunun açıklanmasını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. CHP'nin İzmirli siyasetçileri de Dağ'a yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisevine saldırıyı düzenleyen ve etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, CHP'nin hazırladığı tutuklu gazeteciler raporunda yer alan Dilşah Ercan olduğunun açıklanmasıyla ilgili Twitter'daki hesabından paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, "2 gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman, öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi 2 gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın. Bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya 'dosyaya el koyun' dediniz. Başsavcıya sesleniyorum; o dosyayı gizlemeye çalışma. Biliyoruz gerçekleri, utanmıyor musunuz" ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ: CHP'Yİ MİLLİ GÜVENLİK SORUNUNA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Dağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mızrak çuvala sığmıyor. Sadece teröristleri 'gazeteci' diye aklayan raporları değil sayısız örnekten sonra şu artık çok nettir; CHP terör örgütlerini doğrudan ve dolaylı olarak desteklemektedir ve Kılıçdaroğlu, CHP'yi maalesef bir milli güvenlik sorununa dönüştürmüştür. 2 gündür sessiz kalan CHP Genel Başkanı, PKK açıklamasına sırtını dayayıp devlete meydan okumuş. Kemal Bey, bunlar sizin son çırpınışlarınız, kaybedeceksiniz ve size tavsiyemiz; bunun onurlu bir mağlubiyet olması için çabalamanız" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN DAĞ'A TEPKİLER
Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden ise AK Partili Dağ’a tepkiler geldi. Sosyal medya hesaplarından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı etiketleyerek paylaşımlarda bulunan CHP’li isimler, şu ifadeleri kullandı:

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel:

Ülkenin ve vatandaşın gerçek gündemini konuşmaya yüzü olmayanlar, başlarındakinin "Terör örgütünün üzerine gitmeyin" talimatını,FETÖ ile birlikte yol yürüdüklerini,Öcalan'ın kardeşini TRT'ye çıkarttıklarını, Terörist başı Apo'nun mektubunu televizyonda yorumladıklarını unutmuş, çözüm sürecinde suç duyurusunda bulunan CHP'ye çamur atmaya çalışıyor. Millet çamurunuzdan, pisliğinizden, yalanınızdan, talanınızdan bıktı. FETÖ'yü bu ülkenin başına bela eden, PKK'yla masaya oturan kimse, odur milli güvenlik sorunu.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan:

Terörist başının kırmızı bültenle aranan kardeşini TRT’ye çıkaranlar, terörist başının mektubunu TV’lerde yorumlatanlar, suç örgütü ve baronları ile boy boy fotoğrafları çıkanlar, ne istediniz de vermedik diyenler değil de CHP’mi milli güvenlik sorunu. Hadi oradan.

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik:

Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da sizlersiniz! Ülkede ne kadar vurguncu, dolandırıcı, uyuşturucu kaçakçısı, suç örgütü lideri varsa fotoğraf çektiren de, kokainmanları yanında gezdirenler de sizlersiniz.