GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mayıs 2016 Perşembe 09:56

İzmir semalarında şölen var!

Gaziemir'deki Hava Teknik Okulları Komutanlığı'nın 2. Havacılık ve Kültür Şenliği'nde Türk Yıldızları ve Solotürk İzmir semalarında olacak.

Gaziemir Hava Üssü'nün halka açılacağı etkinlik kapsamında pek çok hava gösterisi düzenlenecek. Türk Hava Kuvvetleri ve havacılık meraklıları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı birlikte kutlayacak. 21- 22 Mayıs'da İzmir'de düzenlenecek 2. Havacılık ve Kültür Şenliği, Hava Teknik Okullar Komutanlığı Gaziemir Hava Üssü'nde gerçekleşecek. Şenlik kapsamında Solotürk, Türk Yıldızları, MAK Arama Kurtarma Gösteri Timi ve Yarasa Adam'ın yanı sıra Gyrocopter, Drone, Mosquito, Paramotor, Radyo Kontrollü Uçaklar ve Paraşüt gösterileri düzenlenecek. Asker ve sivil havacılık tutkunlarını buluşturacak şenliğe, havacılık ve savunma sanayinin önde gelen firmaları da katılacak.

Saat 10.00-19.00 arasında ziyaret edilebilecek şenlikte İzmirliler, Hava Kuvvetleri'nin filosunda bulunan uçak ve helikopterleri tanıma fırsatı bulurken, havacılıktaki son gelişmeler hakkında da bilgi sahibi olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin “ordu millet el ele" etkinliklerinin en görkemlilerinden birinin gerçekleşeceği Havacılık ve Kültür Şenliği'ne Gaziemir Belediyesi destek veriyor. Etkinliğin şenlik alanı organizasyonunu ise İZFAR üstleniyor. Geçen yıl ilki gerçekleşen etkinliğe seksen bin kişi katıldığı hatırlatan yetkililer bu yılki etkinliğe yüz bini aşkın İzmirliyi bekliyor. (dha)