GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mayıs 2016 Pazar 16:35

İzmir semalarında havacılık şenliği!

Türk Hava Kuvvetleri'nin tüm astsubay personelini yetiştiren Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu tanıtmak için 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında İzmir'de 2'nci Havacılık ve Kültür Şenliği düzenlendi. Şenlikte, Türk Yıldızları ve Solotürk de gösteri yaptı.

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki Hava Teknik Okullar Komutanlığı'nda halka açık olarak 2'nci Havacılık ve Kültür Şenliği düzenlendi. Şenliğe, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, askerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun ilgi gören etkinlik kapsamında pek çok hava gösterisi yapıldı. Havacılık meraklıları, alandaki uçak ve helikopterlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin kusursuz gücü Solotürk, Türk Yıldızları, MAK Arama Kurtarma Gösteri Timi ve Yarasa Adam'ın yanı sıra gyrocopter, drone, mosquito, paramotor, radyo kontrollü uçaklar ve paraşüt gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Özellikle Solotürk ve Türk Yıldızları'nın gösterileri nefes kesti.

Asker ve sivil havacılık tutkunlarını buluşturan şenliğe, havacılık ve savunma sanayinin önde gelen firmaları da katıldı. (dha)