GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:18

İzmir otogarında seçim yoğunluğu... Ek seferler konulacak!

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri için oylarını memleketlerinde kullanmak isteyen öğrenciler, emekçiler ve aileler, Cuma ve cumartesi günlerinde yola çıkmak üzere otobüs biletlerine hücum etti. İZOTAŞ Genel Müdürü Hakan Uzunoğlu, fiziksel yoğunluk olmasa da biletlerin tamamına yakınının satıldığını, firmaların ek seferler koyacağını bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Ramazan Bayramı öncesi görülmeyen  yolcu yoğunluğu, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri öncesi yaşanıyor. Seçimin önemini kavrayan binlerce vatandaşın, oylarını memleketlerinde kullanmak üzere Cuma ve cumartesi günleri ağırlıklı olmak üzere otobüs biletini şimdiden aldığı öğrenildi.

TALEP ARTINCA, FİRMALAR PLANLAMA YAPMAYA BAŞLADI
14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanmak isteyen, ancak İzmir’de okumak, çalışmak durumunda olan binlerce vatandaş, memleketlerine gitmek için harekete geçti. Otobüs firmaları, bir anda yoğunlaşan bilet taleplerini karşıladı. Ancak talebin artması üzerine firma yöneticileri, ek seferler koymak için plan yapmaya başladı.

ÖZELLİKLE ÖĞRENCİLER VE İŞÇİLERDEN TALEP VAR
İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri (İZOTAŞ) Genel Müdürü Hakan Uzunoğlu, şu an itibariyle Otogar’da fiziksel bir yoğunluk olmasa da bilet talebi anlamında ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Uzunoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Otogar’da şu anda kalabalık bir yolcu sirkülasyonu yok ancak pek çok hatta yolcu taşıyan firmalarda bilet kalmadı diyebilirim. Cuma ve cumartesi günleri için gidiş yönünde yoğun talep var. İzmir’de okuyan öğrenciler, kentte, bölgede çalışan işçiler, İzmir’e misafirliğe gelenler, oylarını memleketlerinde kullanmak için bilet alma telaşında. Yine memleketlerinde oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen garibanlardan da 80 kişi firma olarak biz gönderiyoruz. Bu gidişle, talebin devam edeceğini umuyoruz ki, firmalarımız ek seferler koymak durumunda kalacak. Hepimiz bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Bilet bulamama gibi bir sorun yaşanmayacağını ifade etmek istiyorum. Yolcularımızdan ricamız, biletlerini son güne bırakmadan alsınlar ki, firmalar da ek sefer koyabilmek izin zaman kazanmış olsun.”