GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ekim 2020 Perşembe 22:46

İzmir itfaiyesinde operasyon: Görevden el çektirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak görevinden alındı. Varlıorpak’ın 657 sayılı devlet memurları kanununa göre görevinden el çektirildiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en kritik birimleri arasında yer alan İtfaiye Daire Başkanlığı’nda kadro operasyonu yapıldı. Daire Başkanı Murat Varlıorpak görevinden alındı.  Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı da yapan Varlıorpak yaklaşık 1,5 yıldır itfaiyeyi yönetiyordu.  Varlıorpak’ın görevden alınma gerekçesine müfettiş raporunun dayanak olduğu öğrenildi.

İŞLEM NASIL YAPILDI?
Varlıorpak, devlet memurları kanununun ilgili maddesine göre yapılan işlem sonucunda görevden üç ay süreyle el çektirildi. Karar şu maddeye dayandırıldı:

“Tedbir niteliğindeki bu uygulamaya 657 sayılı Kanunun 137 - 145 inci maddelerinde yer verilmiştir. 137. madde hükmü şöyledir; "Görevden uzaklaştırma, devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir."